Un ghiozdan la început de an. 320 de copii din Timiș au nevoie de ajutor și te poți implica și tu

Un ghiozdan la început de an

Câteva sute de copii din Timiș au nevoie de ajutor pentru a putea începe școala în condiții decente. Academia Mămicilor vă așteaptă să vă implicați într-o campanie dedicată, al cărei scop este cumpărarea de ghiozdane și rechizite pentru acești micuți.

Campania „Un ghiozdan la început de an”, derulată de Asociația Academia Mămicilor din Timișoara, își propume să sprijine educația copiilor din mediul rural din Timiș. Ea include copii din mediile defavorizate, incluși în proiectul „Nu abandona școala”.

„În curând, copiii care urmează să înceapă școala își pregătesc hainele și rechizitele, însă din păcate copiii din mediile defavorizate nu toți pot face acest lucru. Ca în fiecare an, ne îndreptăm atenția către copiii cu posibilităţi reduse, din șapte localități: Bencecu de Jos, Cenei, Cerna, Pișchia, Murani, Pesac și Biled. Ei se vor bucura să înceapă școala cu cele necesare: ghiozdan, penar, obiecte de scris, foi colorate, tempera, pensule etc. În acest moment, avem pe listă 320 de copii la care ne dorim ca să ajungem la începutul lunii septembrie”, transmit reprezentantele AMT.

Mămicile au calculat că bugetul necesar pentru această campanie este de 54.000 lei. Din copiii avuți în vedere pentru acest proiect, 120 ar avea nevoie de ghiozdane complet echipate. Costul este estimat la 200 lei / bucată. Ceilalți 200 de micuți ar avea nevoie de câte un set de rechizite, estimat la 150 de lei. Ei au primit ghiozdane în anul școlar precedent.

Dacă vreți să ajutați, singuri sau alături de colegii de serviciu sau prieteni, sunteți invitați să trimiteți un e-mail aici sau un mesaj privat către pagina de Facebook a AMT. Veți primi toate detaliile și vi se va răspunde la orice întrebare. Orice ajutor, oricât de mic, poate aduce zâmbetul pe chipul unui copil.

About Post Author