Șantierul se mută și pe trotuarele din centru. Se desființează parcarea de la Modex

modex

Trotuarele din zona centrală a Timișoarei intră în șantier în foarte scurt timp. Unde se va interveni prima dată nu se știe, dar primarul Nicolae Robu promite că nu vor fi lăsate peste iarnă lucrări neterminate. Pe de altă parte, va dispărea parcarea de la Modex.

Traficul pe traseul Pasajul Michelangelo – Punctele Cardinale și invers a fost redeschis sâmbătă, dar se lucrează încă în apropiere de primărie. Sensul giratoriu din fața Liceului MIU a fost mutat câțiva metri, pentru a se face loc locurilor de parcare pentru autocarele cu turiști. Urmează deschiderea unui nou front de lucru, în arealul Catedrala Mitropolitană – Podul Mihai Viteazul – Primăria Timișoara. Se va lucra inclusiv pe CD Loga, în fața PMT. Se reface covorul asfaltic și se schimbă bordurile.

Cei de la SDM vor interveni chiar de săptămâna viitoare. În plus, ei se vor apuca și de reparații la trotuare. „În jurul primăriei se va lucra de săptămâna viitoare, cu restricționare de trafic. Nu se schimbă configurația străzilor. După ce terminăm cu zona carosabilă o să dăm drumul lucrărilor de la trotuare. Tot ce este în interiorul Inelului I va face obiectul unui nou șantier mare, dar nu va mai fi perturbată circulația. Vom reface trotuarel cu pavaj în tot acest perimetru. Vom reface și pistele de biciclete, vom planta copaci pe aliniamente”, spune Nicolae Robu.

„Nu spargem trotuare unde nu putem să reparăm”

Municipalitatea are planuri mari în ceea ce privește confortul viitor al bicicliștilor. „În jurul copacilor o să punem niște grătare peste care se poate călca, respectiv se poate trece cu bicicleta. Pistele de biciclete vor fi protejate cu acele «U-uri» pe care le-am pus pe strada Arieș. Acești oameni nu au nicio jenă să-și lase mașinile pe pistele de biciclete. Noi îi amendăm, dar văd că nu le pasă. Vom avea grijă să nu spargem trotuare unde știm că nu vom putea să reparăm. Lucrăm pe întreținere, pe reparații. Nu știu care sunt primele, am dat undă verde pentru tot acest areal”, a mai spus Robu. O altă schimbare se va petrece în Piața Iancu Huniade. Ceea ce este cunoscut acum drept parcarea Modex va dispărea, iar zona va deveni exclusiv pietonală. S-ar putea întâmpla asta în următoarele două luni.

About Post Author