Rocadă la Colterm. Bogdan Nanu devine director general

director adjunct

După patru ani, Emil Șerpe pleacă din funcția de director general al Colterm, din „motive personale”. El va trece pe funcția de adjunct, în locul lui Bogdan Nanu, care devine „plin”. Nanu, specialist în insolvențe, e oficial la Colterm din decembrie 2020.

„Având în vedere măsurile de reorganizare care se află în curs de implementare la Colterm SA, începând cu 1 februarie, funcția de director general va fi ocupată de Bogdan Nanu, actualmente director general adjunct. Emil Șerpe va trece pe poziția de director general adjunct, fiind decizia domniei sale, pe motive de ordin personale”, a transmis, vineri, compania de termoficare.

Anunțul survine la două zile de la anunțarea planului de salvare pentru Colterm, prin concordat preventiv. „Schimbarea are la bază și experiența vastă în domeniul financiar a lui Bogdan Nanu. În perioada următoare vor fi implementate măsuri de reorganizare, care vizează, în principal, restructurări de ordin economic. Expertiza acestuia va fi un garant pentru revigorarea Colterm. Emil Șerpe va avea, la rândul său, o contribuție importantă în procesul de reorganizare, având în vedere experiența sa în cadrul companiei”, precizează aceeași sursă.

Emil Șerpe a fost numit director general al Colterm, întâi în postura de interimar, în ianuarie 2017. El îi urma în funcție lui Mircea Cristian, care și-a dat demisia. Bogdan Nanu a fost ales, în 29 decembrie 2020, în unanimitate, în CA de la Colterm, director general adjunct, interimar pentru cel mult 120 de zile.