Quo Vadis, Aida? Proiecție specială la Cinema Victoria

quo vadis, aida

Cel mai premiat film european al anului trecut, „Quo Vadis, Aida?”, realizat de regizoarea bosniacă Jasmila Zbanic, va putea fi văzut la Timișoara într-o proiecție specială. Aceasta va avea loc la Cinema Victoria.

Filmul spune povestea Aidei, translator al ONU la Srebrenica în momentul în care armata sârbă preia controlul asupra oraşului. Familia ei, la fel ca alţi mii de oameni, caută adăpost într-o tabără ONU. Aida, copleșită de durerea de mamă și soție, încearcă să se folosească de poziția sa de translator, având acces la informații cruciale, pentru a-și pune familia pe listele ONU.

„Quo Vadis, Aida?” a avut premiera mondială în competiţia ediţiei din 2020 a Festivalului de la Veneţia. Anul trecut a primit o nominalizare la Premiile Oscar, la categoria film internaţional, şi trei trofee la Premiile Academiei Europene de Film, pentru cel mai bun lungmetraj, cea mai bună regie şi cea mai bună actriţă (Jasna Djuricic). Filmul este o co-producţie Bosnia-Herţegovina – România – Norvegia – Olanda – Austria – Franţa – Germania – Polonia – Turcia. El este distribuit în România de Independența Film.

Proiecția avea loc miercuri, 22 iunie, de la ora 20, la Cinema Victoria. Biletele pot fi cumpărate online, de pe www.iabilet.ro, sau fizic, de la cinema Victoria. Evenimentul continuă seria de proiecții speciale pe care asociaţiile Pelicula Culturală şi Marele Ecran le organizează în pregătirea ediţiei a noua a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 14-17 iulie.