Zilele Filmului de Umor, din nou la Timișoara. Și-un cineconcert în premieră / PROGRAM

zilele filmului de umor

E vară, e fain de văzut filme în aer liber cu prietenii. Mai ales dacă sunt comedii. La Timișoara au loc, din nou, Zilele Filmului de Umor, care aduc și o noutate. Este vorba despre un cineconcert susținut de pianistul și improvizatorul Jean-François Zygel.

Zilele Filmului de Umor se desfășoară anul acesta între 23 și 25 iunie, în grădina Institutului Francez și la Filarmonica Banatul. În program sunt comedii franțuzești recente, cu actori cunoscuți și îndrăgiți la Timișoara. „Rezervați-vă serile de joi și vineri pentru scenarii condimentate cu poante deosebite și cu dialoguri suculente. Noutatea anului acesta o constituie cineconcertul de sâmbătă, 25 iunie, de la Filarmonica Banatul, susținut de marele pianist și improvizator Jean-François Zygel”, anunță cei de la Institutul Francez.

Toate filmele sunt în franceză, cu subtitrare în limba română. Intrarea la filme este liberă, în limita locurilor disponibile. În caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile vor vor fi reprogramate.

Program

Joi, 23 iunie
ora 22, grădina Institutului Francez, acces gratuit

Playlist (Franța, 2021)
Regia: Nine Antico
Cu: Sara Forestier, Laetitia Dosch, Pierre Lottin
Sophie are 28 de ani. Și-ar dori să fie designer, dar visul ei ar fi fost mai simplu de îndeplinit dacă ar fi făcut studii de artă. I-ar fi plăcut și să găsească dragostea adevărată, dar și asta ar fi fost mai simplu de realizat dacă dragostea ți-ar sări în cale. Așa că Sophie trece printr-o multitudine de experiențe profesionale și amoroase.

Vineri, 24 iunie
ora 22, grădina Institutului Francez, acces gratuit

Rock’n’roll(Franța, 2017)
Regia: Guillaume Canet
Cu: Guillaume Canet, Marion Cotillard, Gilles Lellouch
Guillaume Canet, 43 de ani, are tot ce și-ar putea dori de la viață, tot ce-i trebuie pentru a fi fericit. Însă, pe neașteptate, viața lui suferă o întorsătură dramatică în momentul în care Camille, colega sa tânără, îl face să se simtă trist și neîmplinit. Pornit în a-i demonstra contrariul, timidul Guillaume e gata să meargă la extreme pentru a-și schimba radical viața și a redobândi pofta demult pierdută – totul pe la spatele partenerei sale.

Sâmbătă, 25 iunie
ora 19, Filarmonica Banatul, bilete disponibile la casieria filarmonicii

Comedie mută și pian grăitor – Cineconcert cu Jean-François Zygel
Celebrul pianist și compozitor francez Jean-François Zygel va concerta pentru prima dată la Timișoara sâmbătă, 25 iunie, în cadrul unui cineconcert de excepție. De la burlesc la suprarealism, de la poezia duioasă la râsul sincer, descoperă comorile filmelor de comedie franceze din anii 1900 până în anii 1920!

Primii 50 de înscriși la concertul din 25 iunie au acces gratuit. Trebuie doar să vă rezervați locul AICI.