17 ianuarie 2021

La PMT se lucrează de acasă prin rotație. Robu: Tot ce putem face în continuare facem

primăria timișoara

O parte din angajații Primăriei Timișoara lucrează de acasă, fiindcă stau prea înghesuiți în birouri. Momentan nu se pune problema șomajului tehnic în instituția de pe CD Loga 1. Va urma însă o perioadă destul de grea din cauza încasărilor mici. Primarul Nicolae Robu spune care sunt prioritățile.

Se lucrează relativ normal în Primăria Timișoara. Oamenii pot să stea liniștiți, pentru că, spune Nicolae Robu, nu se ia în discuție un eventual șomaj tehnic. În unele departamente angajații lucrează prin rotație de acasă, ca să nu aglomereze birourile.

„Nu sunt în momentul de față angajați ai Primăriei Timișoara față de care să se impună măsura trimiterii în șomaj tehnic. Unii lucrează de la domiciliu, avem deficit de spații, după cum bine știți. În primărie sunt structuri în care înghesuiala în birouri este cumplită. La Direcția de Dezvoltare, de exemplu, am luat hotărârea ca jumătate din personal să fie într-o zi la birou și cealaltă jumătate să lucreze acasă. În ziua următoare se face rocadă. Fiecare angajat o zi vine, una nu. În zilele în care angajații nu vin, lucrează la domiciliu. Evident că le voi cere raport de activitate, să nu ne închipuim că facem figurație, zicem că lucrăm, dar de fapt stăm acasă și ne ocupăm de altceva”, explică primarul Nicolae Robu.

Robu: Ne străduim să nu avem întârzieri foarte mari

Urmează o perioadă dificilă, în care încasările la bugetul local vor fi, cel mai probabil, foarte mici. Robu nu poate estima cât de afectată va fi activitatea, dar spune că există priorități clare. „Ne e foarte greu. Asta vă pot spune. Tot ce putem face în continuare facem. Ne străduim să nu avem foarte mari întârzieri la plăți către partenerii noștri, pentru că știu cât de greu le este și lor. Sunt firme private, unele care de aici fac încasări și în altă parte din această perioadă nu au de unde. Deci vă dați seama că viața lor depinde de încasările de la primărie”, mai spune edilul șef.

Potrivit acestuia, PMT are încă facturi neplătite care datează din decembrie 2019. Bugetul pe care se baza, în acest an, primăria era de 2,2 miliarde de lei, cel mai mare din istorie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: