4 aprilie 2020

Se caută proiectant pentru parcul de 4 hectare din zona Dâmbovița. PMT dă aproape 30.000 de euro

dâmbovița

Parcul de 4 hectare despre care vorbește de jumătate de an primarul Nicolae Robu își caută proiectant. Licitația pentru documentația tehnică a apărut în sistemul electronic național. Undeva spre sfârșitul anului ea ar trebui să fie gata.

Primăria Timișoara a lansat, în acest zile, licitația pentru „SF + PT amenajare parc pe Bd. Dâmbovița”. E dispusă să ofere cel mult 142.800 de lei, cu TVA, pentru studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, detaliile de execuție, caietele de sarcini și toate documentațiile tehnice pentru obținerea autorizației de construire.

Parcul va fi amenajat pe un teren degradat de 4,2 hectare, aflat în proprietatea municipalității. „Amenajarea va consta în plantarea de material dendrologic cu valoare peisagistică și ecologică ridicată și integrarea în concepția peisagistică a arborilor existenți în teren, amenajarea de alei și a unei piste de biciclete ce vor face legătura între strada Ardealul și str. Banatul, amenajarea unui loc de joacă pe grupe de vârstă, instalarea unui sistem de irigare computerizat, amplasarea de mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, pergole), amenajarea luciului de apă de pe teren. Se vor introduce și sisteme de supraveghere și monitorizare”, scrie în tema de proiectare. De asemenea, vor fi făcute un luciu de apă, respectiv o canisită.

E începutul pentru „Timișoara Verde”

Accesul în parc se va face pe două laturi, aleile vor fi din piatră naturală, iar pista de biciclete va fi amenajată conform prevederilor legislative din domeniu. Oferta proiectantului trebuie să includă două variante. Parcul din Dâmbovița a fost anunțat acum mai bine de jumătate de an de primarul Nicolae Robu. Edilul șef începuse, la avea vreme, să promoveze conceptul „Timișoara Verde”. „În 2020 îl vom avea, anul acesta intrăm la asanare. Este foarte simplu de realizat, nu avem aranjamente florale, îl facem în cel mult două luni de muncă efectivă. Numai să putem interveni. Ăsta este startul pentru Timișoara Verde (…) La mine vorba e faptă”, declara Robu.

Ofertele pentru documentația viitorului parc sunt așteptate până în 5 mai. Durata contractului este de 145 zile.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: