29 martie 2020

Robu, despre pavaje, garaje și șantiere în general: Trebuie să muncim la maximum, respectând toate regulile

șantiere

Se pune pavaj, se demolează garaje și ar trebui să se lucreze și la reabilitarea clădirilor istorice. Primarul Nicolae Robu spune că modernizarea orașului, pe diversele șantiere, nu are niciun motiv să nu continue, fie și în vreme de pandemie. Totul, pentru ca, ulterior, să poată fi reluată cât mai repede viața normală.

Nici vorbă ca vreo lucrare a municipalității să fie pusă în așteptare în această perioadă. Asta, deși suntem în stare de urgență, din cauza pandemiei de coronavirus. Se lucrează, de exemplu, la trotuarele din centrul orașului. Primarul Nicolae Robu promite repararea acestora de la începutul toamnei, însă, jumătate de an mai târziu, suntem departe de așa ceva. De vină, spune din nou edilul, sunt operatorii de cabluri. „Ne-au încurcat și cu trotuarele, trecem și peste asta. A fost greu peste iarnă cu trotuarele sparte, din cauza lor, că de fapt din cauza lor au fost sparte trotuarele. Trecem și peste asta, am suportat. Ne-a fost greu, mai suportăm ceva mizerie, trece și noroiul în curând, vom avea trotuare foarte frumoase. Dar nu veți mai vedea cabluri cât de curând în interiorul Inelului I de trafic. Și apoi la fel vom proceda în tot orașul, toate cablurile aeriene vor dispărea, vă garantez eu asta”, susține Robu.

Pandemia nu oprește demolarea de garaje

Va începe, în curând, și o nouă operațiune de demolare de garaje, tot în zona Soarelui. Asta, pentru că la primărie trebuie să se muncească, nu să se facă figurație. Robu explică: „Unii zic: păi acum este pandemie, de ce ni se demolează garajele tocmai acum? Păi care e legătura? Noi trebuie să muncim, oameni buni. Pentru noi nu ar fi mai simplu să nu mai facem nimic, că este pandemie? Hai să facem figurație doar! Luăm salariile, nu mai muncim, că e pandemie. Trebuie să muncim la maximum, respectând toate regulile”.

Va trebui să se muncească și în sistem privat. De exemplu, la clădirile istorice. În centrul Timișoarei sunt schele pe mai multe palate și pandemia nu este, în opinia edilului șef, un motiv să se oprească șantiere. „Reabilitarea clădirilor trebuie să continue. Să nu căutăm pretexte să nu ne achităm de obligații. Sunt mulți prea mulți ani în care proprietarii acestor clădiri (…) nu și-au făcut datoria și și-au bătut joc de acest oraș”, mai spune Robu. Joi dimineață, în fața Primăriei Timișoara se muncea de zor la pavarea trotuarului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: