23 ianuarie 2021

Primarul Timișoarei recunoaște: are două fobii! Dar asta pentru că îi plac spațiile libere

Primarul Timișoarei

Parcul Botanic nu va mai avea gard, de îndată ce aleile vor fi iluminate. E anunțul făcut de primarul Timișoarei, care admite că are… fobie de garduri! Pe de altă parte, va continua demolarea de garaje. Tot dintr-o fobie. În curând va rămâne fără chiar fiul edilului șef.

Parcul Botanic va avea în premieră iluminat public. E ceva ce Primăria Timișoara promite de mult timp, dar acum se va și întâmpla. Proiectul a fost aprobat pentru finanțare europeană, așa că va trebui să fie lansată licitația de execuție. Vorbim despre 219 stâlpi metalici ornamentali cu aparate de iluminat, echipate cu sursă de lumină led, dar și un sistem de telegestiune a întregului sistem. Întregul sistem costă 3,82 milioane de lei.

Când se va aprinde lumina pentru prima dată în Parcul Botanic, va dispărea… gardul! „Avem în vedere demolarea gardului de la Parcul Botanic. Trebuie să realizăm mai întâi iluminatul în Parcul Botanic. Avem un proiect pe fonduri europene. Acolo nu am putut face, pentru că am moștenit un contract care avea consumați deja banii pentru extinderea iluminatului public. Din motive de securitate nu-l demolăm acum, nicidecum estetice. Ați văzut că eu am venit cu ideea să demolăm garduri, nici măcar gardul viu nu-mi place. Un spațiu trebuie să fie îmbietor, să te îndemne să te duci spre parc”, a spus, miercuri, în timpul audienței online de miercuri seară, Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a dat exemplul Parcului Justiției. „Uite cât de bine arată Parcul Justiției, după amenajare. Dacă era cu gard, mult mai puțină lume s-ar fi bucurat de el. Eu am o fobie a gardurilor. Sunt un om pentru care libertatea are o valoare supremă și ideea de gard îmi repugnă”, a continuat Robu.

Garajele „nu mai cadrează”

Și, pentru că tot a venit vorba despre fobii, primarul Timișoarei a recunoscut că mai are una. Una bine știută, de altfel, de oameni. „Am o fobie și față de garaje. În curând voi demola și garajul fiului meu (…) Demolăm garajele, cu tot respectul pentru cetățeni, pentru că a trecut vremea lor. Se impun alte amenajări, nu mai cadrează garajele”, a explicat Nicolae Robu. În perioada 2013-2019 au fost demolate 745 de garaje. Cele mai multe dintre ele, anul trecut: 348. Unii proprietari au primit și despăgubiri, pentru că așa prevedeau contractele. În total, este vorba despre 154.800 de euro.

Nicolae Robu vrea al treilea mandat de primar al Timișoarei. La alegerile a căror dată nu a fost încă stabilită el îi va avea contracandidați pe Dominic Samuel Fritz (USR), Marius Craina (Pro România), independentul Adrian Orza și Farkas Imre (UDMR). PSD urmează să anunțe pe cine va „arunca” în această luptă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: