Încă o zi de caniculă, după care vin, din nou, furtuni

ploi

Vremea se schimbă din nou, după cele câteva zile foarte fierbinți din ultima perioadă. Meteorologii anunță furtuni pentru vestul țării, de miercuri până vineri.

Marți, 13 august, în vestul României este în vigoare un cod galben de caniculă. Disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa în general între 34 și 37 de grade.

De miercuri dimineață însă, vremea schimbă placa. În perioada 14 august, ora 9 – 16 august, ora 9, va fi valabilă o informare meteo care vizează instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate. Ea va afecta județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara. Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse, descărcări electrice și grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente pe parcursul zilei de miercuri (14 august) și în cursul nopții de miercuri/joi (14/15 august).În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și, izolat, 40-50 l/mp.

About Post Author