Firma care a dat chix la Podul Eroilor dă soluția și pentru pistele de biciclete de la podurile Dacilor și Șaguna

Dacilor

Unica ofertă depusă la licitația din luna octombrie a fost acceptată de Primăria Timișoara. Firma care a „uitat” să proiecteze piste de biciclete pe sub Podul Eroilor va spune acum cât de oportune sunt alte două trasee velo. Pe sub alte două poduri.

Primăria Timișoara a încercat, anul trecut, de două ori, să găsească o firmă care să se ocupe de un studiu de fezabilitate pentru viitoarele trasee de bicicliști și pietoni pe sub podurile Dacilor și Șaguna. După o procedură anulată în iulie, cea din septembrie a atras un unic ofertant.

„Municipiul Timișoara are un bogat coridor pietonal și velo, de tip promenadă, pe malul râului Bega. Acest spațiu a fost valorificat și redat cetățenilor, inclusiv prin piste de biciclete care să-l străbată. Rețeaua respectivă se întinde și în afara teritoriului Timișoarei, până la granița cu Serbia. Traseul pe care se vor amenaja noile piste de biciclete se află în partea de est a municipiului, de la Podul Dacilor – situat între strada Dacilor, respectiv Piaţa Badea Cârţan – până la Podul Şaguna – situat între Calea Dorobanţilor și strada Andrei Şaguna. Subtraversarea podurilor va fi destinată pietonilor și bicicliștilor”, tramsmit cei de la Serviciul Comunicare al PMT.

Pistele trebuie să fie de minimum 1,5 metri pe sens. De asemenea, trotuarul trebuie să aibă și el cel puțin aceeași lățime, dacă este posibil.

Contratul a fost semnat cu Pod Proiect SRL din Iași, care a oferit un preț de 97.580 lei, cu TVA inclus. Documentația trebuie să fie gata în 60 de zile de la emiterea ordinului de începere. Pod Proiect nu e la primul contract cu Primăria Timișoara. Tot ea a lucrat și la Podul Eroilor, unde nu au fost prevăzute piste de biciclete pe dedesubt.