Podul Eroilor, iar în șantier. Se lucrează din nou la piste și trotuare pe sub el

A trecut iarna, au fost reluate lucrările de la Podul Eroilor. Acolo trebuie făcute trecerile de dedesubt, pentru pietoni și biciclete. Contractul cu o durată de șase luni a fost semnat în octombrie 2020. La doi ani de la darea în circulație a podului reabilitat, șantierul va fi declarat închis.

podul eroilor

Podul Eroilor s-a fost redeschis în noiembrie 2019, după un an și jumătate de lucrări. Contractul de 3,69 milioane de lei, cu TVA, a fost executat de asocierea Super Construct – Pod Construct. Proiectul inițial de reabilitare, făcut de SC Pod Proiect din Iași, nu includea trecerea pistelor de biciclete pe sub pod. Lucrarea nu putea fi făcută în baza contractului inițial, așa că, în primăvara lui 2020, a fost reactualizat devizul. Acesta a ajuns la suma de 6,4 milioane de lei, diferența fiind pentru „amenajare trotuare, amenajare piste de cicliști, relocare rețea de gaz, lucrări electrice – iluminat public”.

În mai anul trecut, aceste lucrări au fost scoase la licitație pentru cel mult 2,02 milioane de lei, cu TVA. A fost o singură ofertă, de la Super Construct, cu subcontractanții Instgat și Electroechipament Industrial SRL. Contractul, cu o durată de șase luni, a fost semnat în octombrie, pentru 2,01 milioane de lei, cu TVA.

Acum, primarul Dominic Fritz anunță că au fost reluate lucrările. „Am reînceput acum câteva zile lucrările de la Podul Eroilor, pentru culoarul pietonal și pistele de biciclete de dedesubt, care, după cum bine știți, nu fuseseră prinse în contractul de execuție inițial. Aici iar s-a făcut un proiect fără să se gândească la toate aspectele. Acest lucrări vor dura șase luni și ne vor costa două milioane de lei. E firma Super Construct care lucrează acolo”, a declarat edilul șef.

În propunerea de buget pentru 2021, pentru „reabilitare Podul Eroilor HCL 345/.2015 PNDL”, este prevăzută suma de 3,162 milioane de lei. Din aceasta, 813.400 lei vin de la bugetul de stat, iar restul, de la cel local.

About Post Author