Film O’Clock: filme din Lituania, România, Grecia, Egipt și Africa de Sud

Film O'Clock

Festivalul Internațional Film O’Clock anunță programul integral al primei sale ediții. Vor fi cinci zile de filme din cele cinci țări participante și sunt trei tipuri de abonamente pe care le propun organizatorii. 

Festivalul Internațional Film O’Clock începe sâmbătă, 27 februarie. Filmele de scurt și lung metraj din cele cinci țări participante – Lituania, România, Grecia, Egipt și Africa de Sud – propun privitorului călătorii virtuale cinematografice curajoase. 

Competiția de scurtmetraj, cu cele 15 titluri noi, produse în ultimii doi ani, este completată de cinci filme clasice. Este vorba despre  Fata și ecoul (The Girl and The Echo), regia Arūnas Žebriūnas, 1964, Balanța, regia Lucian Pintilie, 1992,  Zi liberă (Day Off), regia Vasilis Vafeas, 1982,  Rugăciunea privighetoarei (The Nightingale’s Prayer), regia Henry Barakat, 1959, și Katrina, regia Jans Rautenbach, 1969.

Cred că tocmai conceptul de program curatoriat va fi relevant în ceea ce privește tipul de filme pe care avem tendința de a arăta publicului nostru, în special cele clasice. Acest lucru va oferi o viziune mai extinsă asupra cinematografiei din diferitele țări în care se va putea vedea festivalul. Cred că nu tot publicul știe care sunt comorile cinematografice ale altor țări.

Andrew Mohsen, delegat pentru Egipt

Bilete și trei feluri de abonamente

Filmele vor fi disponibile la o oră exactă, pentru un timp limitat, timpul petrecut împreună, chiar și în spații diferite, stând la baza conceptului festivalului. Biletele au fost puse în vânzare aici. Pe lângă biletele clasice, valabile pentru vizionarea unui film de lungmetraj sau o colecție de scurtmetraje, vor fi 3 tipuri de abonamente: 

Shorts O’Clock Pass – valabil pentru toate cele 4 colecții de scurtmetraje, sesiuni de întrebări și răspunsuri cu invitați speciali, Ceremonia de Acordare a Premiilor urmată de proiecția filmelor câștigătoare

Classics O’Clock Pass – valabil pentru toate cele 5 filme de lungmetraj, urmate de Q&A și cocktail-urile naționale

In love with cinema Pass – un abonament complex ce cuprinde acces la toate proiecțiile online ale festivalului și evenimentele conexe