Drumul Boilor are undă verde. Primăria și CNAIR s-au înțeles pe lucrări

drumul boilor

Situația de la Drumul Boilor a ieșit din impas. Primăria și CNAIR au semnat un protocol care le stabilește responsabilitățile, așa că se poate merge mai departe cu șantierul.

„De la ultima întâlnire s-a semnat protocolul între Primăria Timișoara și CNAIR. Acel protocol viza intersecția cu Drumul Boilor și responsabilitățile fiecarei entități. Discuțiile s-au depășit, în acest moment, toate impedimentele administrative, astfel încât constructorul să-și poată termina lucrarea în timp util (…) Practic, s-au împărțit responsabilitățile între Primăria Timișoara și CNAIR. Tot ce tine de utilități, de rezolvarea chestiunilor de rețele de utilități intră în responsabilitatea primăriei. Toate celelalte sunt în responsabilitatea CNAIR. S-a semnat acest protocol, așa încât și ultima piedică a fost îndepărtat„ a mai explicat ministrul Transporturilor, vineri.

„Zilele trecute am semnat un protocol de colaborare cu CNAIR și DRDP, care va duce la finalizarea acestei lucrări și realizarea racordului cu sectorul de sud al centurii ocolitoare. Proiectantul nostru se va ocupa de schimbarea de soluții. CNAIR și DRDP vor organiza licitația pentru lucrările suplimentare care se impun pentru realizarea acestui racord”, a explicat, pentru stiridetimisoara.ro, primarul Dominic Fritz.

Șantierul de la Drumul Boilor a început în 2019 și ar fi trebuit să dureze opt luni. Super Construct a încheiat cu primăria acest contract pentru o sumă de 16,38 milioane de lei.