Andrei Drăgilă, demis de la Horticultura

andrei drăgilă

Eternul director al Horticultura a fost demis vineri. Decizia a fost luată în unanimitate de consiliul de administrație, care i-a imputat lui Andrei Drăgilă problemele de la spațiile verzi din zona centrală, dar nu numai.

Consiliul de Administrație al S.C. Horticultura S.A. a votat, în unanimitate, vineri, demiterea directorului executiv Andrei Drăgilă. Decizia a fost luată „pentru grave abateri de la atribuțiile de serviciu, abateri care au avut efecte negative asupra modului de întreținere al zonele verzi și al parcurilor din zona centrală și care au adus prejudicii semnificative bunei funcționări societății pe care a condus-o”.

„Fostul director executiv al societății nu a luat măsuri pentru a crește veniturile din surse alternative, preferând ca societatea să se bazeze doar pe contractele cu municipalitatea și pe veniturile pe care le aduc acestea. Nu a instituit nicio modalitate clară de evaluare a calității serviciilor prestate, nici în urma adreselor venite de la Direcția de Mediu, în care erau reclamate deficiențe, lucru extrem de grav având în vedere că, la trei astfel de notificări, contractul cu Primăria Timișoara, principalul aducător de venituri pentru societate, poate fi reziliat”, a transmis PMT.

Directorul interimar este „un antreprenor cu experiență”

Lui Drăgilă i se impută starea dezastruoasă a parcurilor din zona centrală, dar și lipsa curățeniei, imposibilitatea identificării stocurilor de plante deținute și lipsa de întreținere a echipamentelor din serele societății.

În următoarele patru luni, director interimar va fi inginerul Dan Rusu. Acesta este prezentat în comunicatul PMT ca fiind „antreprenor cu experiență, filiale ale unor companii multinaționale cu 700 de angajați și cifre de afaceri de peste 50 de milioane de euro, atât din România, cât și din Serbia. Cunoscător a patru limbi străine, acesta a ocupat diverse funcții de management în companii naționale și internaționale timp de peste 27 de ani”. Acesta va trebui să se ocupe de realizarea unui inventar și eficientizarea societății prin diversificarea surselor de venit.

Consiliul de Administrație de la Horticultura SA este format, de la finele anului trecut, din Gabriela Ioana Gunter, Anca Megan, Alexandra Letiția Mălăieș, Rudolf Graf, Ioan Alexandru Mateuț și Dana Raluca Dobrescu.