Cristian Bușoi renunță la șefia PNL București, după rezultatele de la alegeri

cristian bușoi

Europarlamentarul Cristian Bușoi și-a anunțat demisia din funcția de președinte al PNL București, după rezultatele slabe de la alegerile din 26 mai. Și șefii organizațiilor de sector și-au depus demisiile. În locul lui Bușoi ar putea fi numit interimar Rareș Bogdan.

PNL a făcut, la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, un scor istoric la nivel național, însă a pierdut categoric în marile orașe, în fața USR. În București, înfrângerea a fost dureroasă, liberalii adunând doar sub 16% din voturi. La o săptămână de la acel moment, președintele organizației, Cristian Bușoi, a anunțat că-și dă demisia din funcție.

Cristian Bușoi vrea unitate

„PNL are nevoie de unitate, a câștigat alegerile europarlamentare și nu dorim discuții în contradictoriu în Biroul Politic și nu dorim să punem președinții din țară să aleagă între conducerea partidului și solidaritatea cu organizația București. De aceea, am decis ca cel mai înțelept este să ne retragem. Voi rămâne implicat în organizația PNL București și voi rămâne activ în dezbaterile privind temele pe București (…) Am preluat organizația la 12% cu 74.041 de voturi la alegerile locale din 2016. La alegerile europarlamentare de anul acesta, PNL București a obținut 15,7%, adică 145.952 de voturi. Este o dublare a numărului de voturi. Dar, ca președinte al PNL București, eu și întreaga echipă de conducerea a PNL București ne asumăm responsabilitatea”, a precizat europarlamentarul, într-un comunicat. Bușoi spune însă că „și conducerea națională a partidului este responsabilă pentru scorul PNL la București”.

Conducerea PNL se reunește luni, pentru a face o analiză a scorurilor obținute de filialele partidului. La bursa zvonurilor, Rareș Bogdan este cel care l-ar putea înlocui pe Cristian Bușoi la șefia PNL București. În Timiș, PNL a făcut un scor bun pe județ, dar a pierdut, la mare diferență în spatele USR, Timișoara. Președintele filialei, primarul Nicolae Robu, a spus că nu are ce să-și reproșeze în ceea ce privește rezultatul, pentru că nu este el cel care a candidat.

About Post Author