Robu îl contrazice pe Orban: Susțin scutirea de impozit pentru IT-iști. Drulă ironizează PNL

orban

Ludovic Orban și Nicolae Robu

Primarul liberal al Timișoarei își contrazice șeful de partid. Nicolae Robu susține scutirea de impozit pentru IT-iști, în timp ce Ludovic Orban s-a declarat în favoarea eliminării acestei facilități. Între timp, deputatul USR Cătălin Drulă vorbește despre… teslă!

Nicolae Robu, președintele PNL Timiș, se poziționează diametral opus față de liderul național al partidului, Ludovic Orban. Acesta a declarat, sâmbătă, 1 iunie, la Iași, că nu este de acord cu acordarea de facilități fiscale pentru angajații care lucrează în IT. „Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. IT-iștii câștigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acum nu mi se pare normal (…) Păi un angajat dintr-o forjă sau un șofer de TIR care muncesc în condiții extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit și altul care încasează venituri semnificative și altul care încasează venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuție, de ce să nu plătească impozit?”, a afirmat Orban.

Robu vrea scutire de impozite pentru IT-iști

Duminică, 2 iunie, Robu a postat pe Facebook punctul său de vedere asupra chestiunii în cauză, susținând, pe de altă parte, că nu cunoaște – și, deci, nu comentează – declarația lui Orban. „Nu cunosc declarația d-lui Președinte Ludovic Orban și nici contextul ei. Deci, nici nu vreau să o comentez. Pot, însă, să vă spun fără ezitare că eu știu din discuții în timp cu dl Președinte Ludovic Orban că dânsul este adeptul fiscalității reduse, cum suntem, în general, noi, liberalii (…) susțin această scutire. O susțin pt că privind lucrurile multicriterial, ea este categoric benefică, aducând României beneficii mult mai mari, unele indirecte, altele extrafinanciare, decât neîncasările directe, cu titlul de impozit pe venit, conexe fiscalizării activității de IT”, a scris primarul Timișoarei.

Reacția lui Cătălin Drulă

O reacție a avut și deputatul USR de Timiș Cătălin Drulă, IT-ist de meserie, care spune că nu înțelege de ce liberalii se… autoflagelează. „Ar muta în buzunarul statului niște bani care altfel rămân în economia privată. ITiștii cheltuiesc acei bani (pe care i-ar lua statul) pe servicii și bunuri susținând alte industrii (…) Ar lovi în competitivitatea unei industrii unde costul principal este cel cu forța de muncă. Asta înseamnă mai puține centre de dezvoltare deschise în România, relocări, locuri de muncă lipsă. Ar însemna mai multă emigrare decât acum («brain drain») Efectul net ar fi mai puțini bani pentru bugetul de stat (deci exact invers decât cel urmărit) și mai puțini bani în economia privată”, notează deputatul de Timiș. Cătălin Drulă trage și o concluzie: „De ce am vrea să luăm tesla și să ne lovim în felul ăsta?”.

About Post Author