Casa Mühle, față în față cu o comisie. CJ Timiș face un mic pas spre expropriere

casa Mühle

Consiliul Județean Timiș a decis, în sfârșit, să facă și ceva cât de cât concret în ceea ce privește Casa Mühle. E primul pas spre expropriere și, ulterior, cumpărarea la prețul pieței. Se face, așadar, o comisie. Rămâne de văzut dacă, la ritmul în care merg lucrurile, din casă chiar va mai exista ceva.

În primăvară, CJ Timiș anunța că vrea să intervină în cazul Mühle și să facă o expropriere. Aceasta ar fi urmată de o reabilitare și, evident, o introducere în circuitul turistic. De la vorbe la fapte e cale lungă și abia acum CJ vrea să facă o comisie care să efectueze cercetări prealabile pentru a declara Casa Mühle de utilitate publică.

Comisia ar urma să fie compusă din președinte – Tudorică Valentin, vicepreședinte al CJ Timiș, membri – viceprimarii Imre Farkas și Dan Diaconu, Emilian Sorin Ciurariu, director Direcția de Urbanism, PMT, Gabriela Borcsi, șef serviciu Certificări Autorizări, PMT, secretar – Bianca Belu – șef Serviciul Administrarea Patrimoniului, CJ Timiș, secretar supleant – Laura Koszegi, șef Serviciul Evidență Patrimoniu și Utilități, CJ Timiș. Proiectul pentru înființarea acestei comisii este pe ordinea de zi a plenului de săptămâna viitoare.

În decembrie 2016, Curtea de Apel Timișoara obliga proprietarii Casei Mühle să readucă imobilul la starea inițială din 2012. Nu s-au întâmplat însă prea multe. Doar în septembrie 2017, Mihai Geb Cîrpaci Ion-Nelson a cerut prelungirea certificatului de urbanism, care prevedea reconstruire prin consolidare și refacere acoperiș, extindere la fațada posterioară, transformare mansardă. Casa este acum în stare avansată de degradare, fiind efectiv înghițită de buruieni și distrusă de intemperii.

About Post Author