Cum vor arăta tramvaiele Bozankaya de la Timișoara. Primul vine în 2021

bozankaya

Până în 2023, timișorenii vor călători cu minimum 16 tramvaie noi. Compania Bozankaya a anunțat contractul cu Primăria Timișoara și a publicat o imagine cu un tramvai. Prima garnitură nu ajunge însă în orașul de pe Bega mai devreme de 2021.

A doua licitație organizată de PMT pentru cumpărarea de tramvaie noi a fost câștigată de compania turcă Bozankaya Otomotiv Mak. Iml. Ith. Ve Iht A.Ș. Oferta acesteia a fost de 185,3 milioane de lei., cu tot cu TVA, pentru 16 garnituri. Asta înseamnă în jur de 2,5 milioane de euro / tramvai.

Bozankaya a anunțat public contractul pe propria pagină de Internet și a oferit detalii suplimentare despre acesta. Este vorba despre 16 tramvaie cu podea joasă, cu o opțiune de încă 24 de garnituri. „Valoarea contractului pentru cele 16 tramvaie este de 33 milioane de euro. El include și o opțiune de furnizare a 24 de garnituri suplimentare, ceea ce va ridica valoarea contracului la peste 80 de milioane de euro”, scrie în comunicatul companiei.

Primele tramvaie vor fi livrate în 18 luni de la semnarea contractului, urmând ca întregul proiect să aibă o durată de 48 de luni. Tramvaiele Bozankaya sunt cu podea joasă, cu 5 module și o lungime de 30 metri. Viteza maximă va fi de 70 km/h, fiecare garnitură oferind spațiu pentru 170 de pasageri. Garniturile pot funcționa pe baterie pe o distanță de peste 60 km.

About Post Author