Bacalaureat literar. Elevii din mai multe licee din Timișoara citesc și comentează poezie

bacalaureat

sursa foto: Unsplash / Olia Gozha

Un alt fel de… bacalaureat. Elevii din câteva licee din Timișoara vor citi și comenta versuri la prima vedere, aparținând unor scriitori timișoreni dispăruți dintre noi. E o nouă lectură inedită, organizată de Biblioteca Județeană Timiș.

Joi, 25.05, ora 12, La Secția de Arte „Deliu Petroiu” a Bibliotecii Județene Timiș, în Bastionul Theresia, se dă joi, 25 mai, de la ora 12, „«Bacalaureat» din poezia timișoreană”.

„Proba” va consta în comentariul unor poeme la primă vedere, scrise de autori timișoreni dispăruți. Elevii vor alege un poem, vor pregăti analiza sa sub coordonarea unui scriitor și vor prezenta, la final, comentariul în fața tuturor participanților. Evenimentul se bucură de prezența Oanei Monoran, fiica regretatului poet Ion Monoran (1953-1993).

Organaizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, MaraText este un concept marca B.J.T. Un atelier de scriere (re)creativă, organizat după modelul maratoanelor de șah. La eveniment vor lua parte elevi și cadre didactice de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Colegiul Economic „Francesco Saverio Nitti”, Liceul Teoretic „Jean-Louis Calderon” și Colegiul Tehnic Electrotimiș.

About Post Author