Aproape 13 milioane de lei din PNRR, pentru spitalul de copii, ceruți în ultima zi. Primăria joacă la risc

pnrr

Arhivă

Primăria Timișoara face un parteneriat cu Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, pentru a depune, pe ultima sută de metri, un proiect pe PNRR. Banii, peste 12 milioane de lei, sunt nevrsari pentru cumpărarea de aparatură în dotarea secție ATI nou-născuți. Parteneriatul e supus la vot în CL în ultima zi de depunere a proiectelor.

CL Timișoara s-a întrunit marți, într-o ședință extraordinară cu doar două puncte pe ordinea de zi. Unul dintre acestea vizează un proiect denumit „Șansa la viață prin creșterea capacității si dotarea infrastructurii spitalicești dedicată îngrijirii pacientului critic neonatal”. Practic, Spitalul „Louis Țurcanu” vrea să ceară bani prin PNRR, pentru a cumpăra aparatură de Terapie Intensivă.

Platforma pentru depunerea dosarelor de finanțare prin PNRR în cadrul Apelului de Proiecte–Pilonul V: Sănătate și reziliență instituțională a fost lansat în 30 septembrie 2022. Spitalul „Louis Țurcanu” și-a analizat necesitățile și, în 5 aprilie 2023, a înaintat către PMT o adresă în care justifică depunerea unui astfel de proiect de finanțare. Valoarea totală a acestuia este de 12,9 milioane de lei, fără TVA, cu o durată de implementare de 14 luni.

„Rata de finanțare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, fără TVA. Valoarea totală a proiectului, inclusiv TVA, este în cuantum de 15,3 milioane de lei. Valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile este de 2,4 milioane lei și va fi suportată de la bugetul de stat”, scrie în referatul proiectului.

Ultima zi, ultima șansă

„Pentru depunerea proiectelor pe platforma www.proiecte.pnrr.gov.ro va fi necesară realizarea unui parteneriat între unitatea sanitară, ordonatorul principal de credite și/sau UAT în care să fie menționat liderul de parteneriat și dreptul de a încărca proiectul pe platforma dedicată”, se precizează în același document.

Ce e mai interesant însă este că data limită de depunere a proiectelor de finanțare este 16 mai! Adică exact cea a zilei în care are loc plenul extraordinar al CL, prin care va fi aprobat parteneriatul. De ce n-a fost timp în cele șapte luni de când a fost deschisă linia de finanțare e, bineînțeles, o întrebare retorică…

About Post Author