PSD vrea să scape repede Timișul de MCV. Cu mâna și demisia lui Alin Nica

cj timiș

foto: Arhivă

Șeful grupului PSD din consiliul județean a cerut, cu mantă, demisia președintelui Alin Nica. Nu pentru că nu ar face treabă bună, ci pentru că așa ar scăpa Timișul cel mai repede de… MCV! Adică, de Marian Constantin Vasile, administratorul public care își face poze cu serverele instituției.

În urmă cu o săptămână, președintele CJ, Alin Nica, i-a retras cele mai importante atribuții fostei sale mâini drepte, administratorul public Marian Constantin Vasile. I-a lăsat doar digitalizarea instituției, care nu justifică însă salariul avut anterior, pentru că responsabilitățile sunt minime.

Întrebat dacă este nevoie de un administrator public care să fie, de fapt, un fel de coordonator departament IT, Nica a spus că urmează să facă o analiză. „Nu aș vrea să intru în detalii care țin de bucătăria internă a CJ în momentul acesta. Momentan nu s-a luat nicio decizie. Avem administrator public, am retrasat anumite sarcini, dar asta nu înseamnă că schimbăm administratorul public. În momentul acesta trebuie să facă o analiză a tuturor aspectelor și după aceea o să iau o decizie. (…) Nu pot să spun ca nu făcea bine. Nu am ce să-i reproșez domnului Marian Vasile sub acest aspect, dar a trebuit să iau câteva măsuri de de accelerare a anumitor proiecte care sunt foarte importante”, a declarat președintele CJ.

Ca să arate că nu stă degeaba, Vasile a făcut o înșiruire de achiziții de servere și switch-uri și a anunțat că felicită „în numele meu și al CJT” constructorul de pe tronsonul II al mult discutatului DJ 691, dar și colegii de la Serviciul Managementul Proiectelor.

Realitatea este că, dacă vrea ca Marian Constantin Vasile să nu mai lucreze în CJ, Alin Nica l-ar putea, pur și simplu, demite. Fără să aștepte plecarea de bună voie a acestuia.

Salariu prea mare, atribuții prea mici, hai cu demisia

Între timp însă, pentru că, nu-i așa, administrația e doar o joacă de copii mai mari, Alexandru Iovescu, șeful grupului PSD din CJ, a anunțat că a identificat două soluții pentru „a scăpa și județul Timiș de MCV (nr. inițialele și porecla lui Vasile), că România a scăpat demult de MCV”.

„Aceste noi atribuții ale lui Marian Vasile conduc la o administrare deficitară a banului public. Nu cred că avem nevoie să plătim un salariu de administrator public cu cabinetul aferent doar pentru transformarea digitală a județului Timiș, atâta timp cât avem un serviciu dedicat de IT în cadrul CJ. Prima soluție este schimbarea organigramei CJ și renunțarea la postul de administrator public, cu aparatul din spate. A doua soluție, mult mai eficientă și mult mai rapidă, este ca administratorul public este numit pe durata mandatului celui care l-a numit. O demisie a demnitarului care l-a numit pe acest administrator public ar conduce automat și la încheierea mandatului administratorului public într-un mod rapid”, a spus Iovescu, în plenul CJ.

Altfel zis, pentru binele județului și chivernisirea banului public, Alin Nica ar trebui să plece, doar ca să-l ia și pe MCV cu el. În lumea reală însă, o astfel de variantă nu are cum să devină realitate. Mai ales că deja toată lumea își începe încet-încet campania electorală pentru anul viitor…

About Post Author