A pornit licitația pentru Stadionul Știința. UPT caută constructor

Se pregătește unul dintre cele mai interesante șantiere din oraș. Politehnica a dat drumul licitației pentru modernizarea de la Stadionul Știința și Baza Sportivă 1. Lucrările ar trebui să dureze 36 de luni.

stadionul știința

Universitatea Politehnica este dispusă să plătească pentru „extindere și modernizare a Bazei Sportive nr. 1” suma de 44,2 milioane de lei cu TVA. Ofertele pot fi depuse până în 28 iunie, iar firmele trebuie să se angajeze să termine întreaga lucrare în 36 de luni.

Guvernul a reaprobat la începutul anului indicatorii tehnico-economici pentru această investiție, estimată în HG la 49 de milioane de lei. „Finanțarea se face din veniturile proprii ale Universităţii Politehnica din Timișoara, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Educației, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite”, scrie în HG.

„Este oportună şi necesară construirea acestui obiectiv, deoarece în prezent vestiarele şi grupurile sanitare sunt amenajate la parterul unui cămin studenţesc din apropierea stadionului, spaţiul fiind insuficient şi neadecvat. Este necesară construirea clădirii, deoarece aceasta va avea mai multe funcţiuni. Astfel, vor fi amenajate vestiare cu grupuri sanitare, cabinet medical, sală de forță, gradene pentru spectatori, grupuri sanitare pentru spectatori, spaţii tehnice şi de depozitare. Deasupra clădirii, la etajul 3, vor fi amenajate două terenuri de sport, şi parţial sub gradene, la parter, etajul 1 şi etajul 2, vor fi amenajate locuri de parcare”, scrie în nota de fundamentare a hotărârii de guvern.

Baza Sportivă 1 a fost amenajată în 1920, fiind una dintre primele arene de fotbal din România. Stadionul Știința este, în acest moment, „casa” echipei Politehnica Timișoara. (sursa foto:
http://www.aspolitehnica.upt.ro)