Dumitru Prunariu sărbătorește la UVT 40 de ani de la zborul în Cosmos

În perioada 19–20 mai, Universitatea de Vest celebrează 40 de ani de la zborul lui Dumitru Prunariu la bordul navetei Soyuz 40. Primul cosmonaut român va rememora acele momente, într-o conferință transmisă online din Aula Magna a UVT.

dumitru prunariu

În urmă cu patru decenii, Dumitru Prunariu a petrecut 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute în spațiul cosmic. Misiunea spaţială s-a desfăşurat la bordul navei sovietice Soyuz-40 şi a staţiei orbitale de cercetare ştiinţifică Saliut-6. Invitat la UVT, Prunariu se va afla în mijlocul comunității timișorene și va rememora acele momente.

Miercuri, 19 mai, de la ora 17, sunteți invitați să participați la conferința „Dumitru Prunariu – 40 de ani de la primul zbor al unui român în spațiul cosmic”. Aceasta va fi transmisă live din Aula Magna „Ioan Curea” a UVT pe pagina de Facebook a UVT.

De asemenea, joi, 20 mai, de la ora 16, va avea loc un concurs cu premii pentru elevi, în care se vor concura eseuri și fotografii /desene dedicate zborului în spațiul cosmic (regulament se află pe pagina Facultății de Fizică). La ora 17 va avea loc o emisiune live cu participarea lui Dumitru Prunariu, organizată de televiziunea UVT-TV, pe care o veți putea urmări tot pe pagina de Facebook UVT.

Dumitru Prunariu este membru de onoare al comunității UVT din 2013, când i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum.