28 octombrie 2020

Sanda Greblă, Cătălin Iapă și Robert Kristof primesc gratis teren de casă de la primărie. E gata lista finală

proiect de casa

La mai bine de doi ani de când au fost publicate prima dată numele celor 128 fericiți care urma să primească teren de casă de la primărie, CL Timișoara va vota, în viitorul plen, lista finală. Credeți sau nu, trei dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Nicolae Robu se numără printre norocoși. Doi pot spune chiar că au avut baftă cu carul.

În martie 2017, Primăria Timișoara a anunțat lista cu tinerii care primesc terenuri gratuite pentru case de la primărie. Printre cei 128 de fericiți se numărau Sanda Greblă, Grigore Grigoroiu, consilier local PNL, dar și alți angajați sau copii ai angajaților PMT. Între timp, Grigoroiu s-a retras de bună voie, iar primarul Nicolae Robu a cerut Agenției Naționale de Integritate să spună dacă dacă tinerii care lucrează în primărie sunt în incompatibilitate sau în conflict de interese. Răspunsul a fost foarte evaziv, așa că edilul a decis să meargă mai departe.

Povestea nu s-a terminat însă repede, pentru că unii dintre cei lăsați pe dinafară au depus contestații. Au fost 48, din care au fost admise 14. Șapte persoane au „prins” lista, iar alte două au apelat la instanță, care le-a dat dreptate. În martie 2019, consilierii locali au aprobat o nouă listă, care cuprinde tabelul nominal ierarhizat după punctaj al solicitanților și atribuirea parcelelor validate. Vorbim despre 128 de „plațuri” de casă, cu suprafețe diferite: 44 a câte 252 mp, 84 a câte 276 mp.

Pasul următor: tinerii trebuia să se prezinte la primărie cu documentele care să demonstreze că, între timp, nu au intrat în posesia altor proprietăți. Pe lista din luna martie 2019, în primii 128 era și Sanda Greblă. Sub „linie” erau Adorian Aurelian, fiul Rodicăi Aurelian, șefa Serviciului Resurse Umane – locul 130, Cătălin Iapă, consilierul primarului Nicolae Robu – locul 132, city managerul Robert Kristof – locul 149. Proiectul de hotărâre care va ajunge pe ordinea de zi a viitorului plen al CL conține noua listă, care a suferit modificări importante față de cea anterioară. Unii dintre tinerii care prinseseră loc de casă în prima fază nu s-au prezentat la PMT, astfel că unii candidați au urcat în clasament. Astfel, printre cei care se vor alege gratis cu teren de casă se vor număra și Adorian Aurelian, și Cătălin Iapă, și Robert Kristof. Cei trei au și semnat de altfel, pe 23 mai, pentru parcelele care le vor fi atribuite.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: