24 octombrie 2020

Robu întreabă timișorenii: Vreți parcare pe terenul Universității de Vest?

parcare

Primăria Timișoara spune că nu poate construi o parcare în centrul orașului, pentru că nu are teren. Asta nu-l împiedică însă pe Nicolae Robu să-și întrebe prietenii virtuali dacă ar fi de acord cu o astfel de investiție făcută pe un teren care aparține altcuiva. Până una-alta, șoferii ajung să dea ture și câte 40 de minute ca să-și poată lăsa mașina undeva.

Timișoara este orașul cu cea mai întinsă zonă centrală pietonală din România, dar, în același timp, și orașul în care, în același areal, nu există nici măcar o singură parcare publică. Municipalitatea n-a trecut de faza de promisiuni, iar primarul Nicolae Robu le spune celor care îi reproșează asta că nu are teren pentru o astfel de investiție. Acum 7 ani, când a fost ales prima dată, edilul-șef își prezenta, în campanie, proiectele și le promitea alegătorilor, la finalul mandatului, nu mai puțin de „5 parcări mari (zona centrală)”.

Nicio parcare, dar multe străzi pietonale

După transformarea în zonă pietonală a unei mari părți din centrul orașului, sute de locuri de parcare aflate pe diversele străduțe au dispărut. În locul lor a apărut doar o salbă de promisiuni. Acestea vizau inclusiv uriașe parcări subterane sub Bd. Brătianu sau în fața Hotelului Central, dar și o parcare supraetajată în spatele magazinului Bega. Aici, problema terenului încă nu e tranșată în instanță, iar în cazul celor subterane, Robu le-a răspuns, pe Facebook, celor care au comentat că nu primește autorizații să le facă. Despre latura financiară oricum nu are sens să discutăm. Cert este că, de ceva timp, edilul șef bate constant monedă pe lipsa unui teren potrivit pentru construirea unei parcări, care să fie în posesia municipalității. „Nu avem teren, au doar CJ Timiș și Universitatea de Vest”, i-a comentat Robu unui alt prieten virtual.

Acum, primarul Timișoara a lansat ceea ce el numește sondajul cu numărul 38 pe 2019. „Pe Str. Popa Șapcă, lângă penitenciar, există un teren al Universității de Vest pe care s-ar putea construi o parcare multinivel. Ea este la cca 1 Km de Piața Unirii. Ați agrea o parcare acolo (reamintesc: Primăria nu dispune de niciun teren, niciunde, în zona centrală)?”, își întreabă el fanii. Chestionarea publicului este, evident, inutilă, pentru că nu-ți poți întreba prietenii dacă vor ca tu să faci, de exemplu, piscină pe terenul vecinului…

Și UVT are planuri mari

Interesant este însă altceva. În ultimii ani, PMT și UVT au tot discutat despre un schimb de proprietăți, care să permită municipalității să intre în posesia popotei de pe strada Oituz și a campusului din jurul ei. Acesta nu s-a materializat însă și niciuna dintre părți nu a prea vrut să facă publice detaliile asupra cărora nu s-a convenit. Rectorul UVT este deputatul Marilen Pirtea, colegul de partid al primarului Nicolae Robu. În mai 2018, Pirtea declara, pentru presa locală, că UVT, alături de un investitor privat, va face o parcare în zona… Popa Șapcă – Oituz. Aceasta ar fi urmat să aibă parter și trei etaje și momentan a rămas tot în stadiul de vorbe.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: