Primarul Fritz și-a numit reprezentanții în CA-urile de la spitale. Toți sunt medici

teren

foto: Arhivă

Primarul Dominic Fritz și-a numit reprezentanții în consiliile de administrație ale spitalelor aflate în subordinea PMT. Este vorba despre trei medici, respectiv trei supleanți, proveniți din afara spitalelor a căror activitate o vor supraveghea.

La Spitalul Municipal a fost numit dr. Mădălin Margan, medic specialist obstetrică-ginecologie. A lucrat ca asistent universitar timp de 6 ani și este calificat în cercetarea clinică, fiind investigator în mai multe studii clinice finanțate din granturi europene. De asemenea, a absolvit studii postuniversitare în managementul spitalelor la Școala Națională de Sănătate Publică și un program executiv de project management al proiectelor în sănătate la Harvard. Dr. Margan a fost și consilier în cancelaria prim-ministrului Dacian Cioloș. Membru supleant va fi prof. univ. dr. Simona Drăgan, medic primar medicină internă, specialist cardiolog, șefa secției Recuperare Cardiovasculară a IBCV Timișoara, fost prorector didactic la UMF „Victor Babeș”. A

În Consiliul de Administrație al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” va fi dr. Gabriela Olariu, medic primar pediatru/neonatolog, doctor în medicină din 2003 și șef de secție Neonatologie la Maternitatea Odobescu. unde coordonează întreaga activitate medicală, administrativă, de formare profesională din cadrul secției de neonatologie. dr. Olariu este formator național în urgențe neonatale, reanimare neonatală și în alăptare. Membru supleant va fi dr. Nicolae Rădoi, specialist în cardiologie. Timp de 11 ani a condus Secția de Cardiologie a Spitalului Militar din Timișoara, iar ulterior a ocupat funcțiile de comandant (manager general) și director medical în acest spital.

„Spitalele nu pot fi sinecuri”

La Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, reprezentantul primarului va fi prof. dr. Mihai Gafencu. Cu un masterat în management sanitar, dializă și atestat în ecografie, management și dializă la copil, prof. dr. Gafencu este coordonatorul Centrului regional de toxicologie și al Laboratorului de dializă de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. Din 2016 este președintele Organizației Salvați Copiii. Supleant îi va fi dr. Octavian Jurma, medic și cercetător specializat pe neuroștiințe, cu studii postuniversitare în SUA. Pasionat de statistici, dar și de transparența autorităților, analizele sale privind evoluția pandemiei de Covid-19 au devenit un punct de referință.

„Prioritatea mea este profesionalizarea administrației publice și obiectivul este ca Timișoara să fie un exemplu. Doar așa putem să oferim serviciile de calitate de care timișorenii au nevoie. Un criteriu în numirea lor a fost și faptul că nu lucrează în spitalele în care vor fi membri în consilii de administrație. Așa nu doar evităm conflicte de interese, ci și contribuim la o strategie mai coerentă și mai colaborativă pentru infrastructura medicală la Timișoara. Spitalele – și administrația în general – nu pot fi sinecuri pentru politicieni fără nicio legătură cu domeniul de care se ocupă”, a explicat primarul Dominic Fritz.

About Post Author