23 octombrie 2020

PNL face curat: nouă primari din Dolj, dați afară pe motiv de iubire de PSD

Nouă primari liberali din județul Dolj au fost excluși din partid, după ce au susținut PSD la alegerile europarlamentare de luna trecută. PNL a solicitat și în luna aprilie Prefecturii Dolj să emită ordine de încetare a mandatului pentru opt dintre ei, însă n-a avut succes.

Biroul Politic Judeţean al PNL Dolj a radiat din calitatea de membri nouă primari de comune care au anunţat public că susţin PSD în campania pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Este vorba despre Gheorghe Popa (Mischii), Safta Eugen (Sadova), Daniel Marius Cîrstianu (Radovan), Eugen Giurcă (Sălcuţa), Cristian Marius Antonie (Daneţi), Vasile Stan (Teslui), Marius Dinulescu (Catane), Florea Neacşu (Gighera) şi Florel Catană (Galicea Mare).

„Decizia a avut la bază susţinerea publică a unui alt partid politic şi a unei alte doctrine politice de către cei nouă primari, respectiv încălcarea art. 22, alin. 2, lit. c din Statutul Partidului Naţional Liberal. Atitudinea afişată public şi acţiunile celor menţionaţi mai sus au constituit grave abateri de la prevederile statutare, abateri pe care PNL Dolj nu le tolerează”, a transmis PNL Dolj, într-un comunicat de presă.

În luna aprilie, liberalii au cerut prefectului de Dolj să emită ordinul de încetare a mandatului de primar pentru opt dintre primarii cu cântec. Prefectul de Dolj, susţinut de ALDE, a transmis, susține PNL Dolj, că „nu sunt întrunite prevederile legale de încetare a mandatelor”. La vremea respectivă, 14 primari PNL, ALDE şi UNPR din Dolj au anunţat că vor susţin PSD în campania pentru europarlamentare, dar nu intenționau să-și părăsească partidele, pentru a nu-și pierde mandatele.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: