Parcare în loc de garaje, pe strada Silistra. Primăria începe heirupul în cartiere

strada silistra

Dacă tot nu se apucă de baza sportivă cu bazin de înot de pe strada Silistra, primăria anunță că face o parcare, în locul a 16 garaje. Săptămâna viitoare încep lucrările la altă parcare, pe Intrarea Sunetului. Va presta, de fapt, SDM, pe bugetul de reparații, sumele nefiind comunicate.

„Numărul locurilor de parcare se dublează pe strada Silistra, la intersecția cu strada Verde, pe locul garajelor demolate, în cadrul programului Primăriei Municipiului Timișoara de amenajare de locuri de parcare în cartiere. Beneficiarii garajelor au fost de acord cu demolarea a 16 construcții, iar primăria, prin SDM, a început lucrările de amenajare a 32 de locuri de parcare”, a transmis municipalitatea.

La intersecția str. Silistra – str. Verde ar fi trebuit să înceapă, de mai bine de trei ani, construcția unui complex sportiv. Contractul cu firma executantă este semnat încă din decembrie 2020, dar ordinul de începere a lucrărilor nu a fost dat nici acum. Între timp, constructorul s-a judecat cu primăria, care a fost obligată de instanță, anul trecut, să recalculeze valoarea contractului. Nu se lucrează încă și PMT a reclamat depunerea neconformă a garanției de către constructor.

Incep lucrări și pe Intrarea Sunetului

„Le mulțumesc timișorenilor din aceste zone că și-au desființat singuri garajele după ce au primit notificările de la primărie și, astfel, au făcut posibil să intrăm imediat cu amenajarea. Ce facem acum în Lipovei e prima etapă de amenajare de locuri de parcare și mici insule de verde. Continuăm în Șagului, Aradului, Modern, Martirilor, unde am trimis deja notificări de demolare”, a transmis primarul Dominic Fritz.

strada silistra

Proiectul de pe Silistra include, pe lângă locuri de parcare, spații verzi, alei pietonale și o platformă închisă pentru pubele, pentru ca locatarii din zonă să beneficieze de spații pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Săptămâna viitoare vor începe lucrările și pe Intrarea Sunetului, unde au fost demolate 35 de garaje. Amplasamentul va fi predat vineri către SDM, urmând să fie amenajate 76 de locuri de parcare.

Cât vor costa cele două parcări nu se știe, pentru că primăria „uită”, în mod constant, să precizeze și acest lucru, fiindcă, nu-i așa, lucrăril se fac din bugetul de reparații din contractul cu SDM.

About Post Author