Ministerul Apărării se implică în cazul Miorița 8. Se fac măsurători suplimentare

miorița

O echipă CBRN a Ministerului Apărării Naționale vine la Timișoara, să facă verificări suplimentare pe strada Miorița. Cei de la ISU Banat au anunțat constant, în ultimele zile, că „nu s-a identificat depășirea indicatorilor de substanțe toxice în spațiile verificate”.

Echipajul de la Ministerul Apărării Naționale ajunge la Timișoara joi, pentru a face măsurători suplimentare în zonele în care s-a făcut deratizare și dezinsecție cu substanța extrem de toxică. Cei de la ISU Banat susțin că măsurătorile făcute de ei și de cei de la Inspecția Sanitară de Stat nu au indicat depășiri ale „indicatorilor de substanțe toxice în spațiile verificate”.

„Încă de la debutul acestei situații de urgență, pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, s-a solicitat sprijinul structurilor ierarhic superioare. Din cursul acestei dimineți (joi – n.r.), o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naționale, va veni în sprijinul forțelor angrenate în gestionarea acestei situații și va efectua verificări suplimentare în locurile unde au fost identificate depășiri ale valorilor normale din aer. Această măsură complementară a fost adoptată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în ședința care a avut loc în data de 20 noiembrie 2019, la ora 21 pentru siguranța și înlăturarea stării de panică generată în rândul locatarilor”, au anunțat, joi dimineață, reprezentanții ISU Banat.

Urmează neutralizare și decontaminare

După ce echipajul de la MApN va termina verificările, în funcție de acestea, se va trece la următorul pas. „Se va efectua o actiune de neutralizare, decontaminare si igienizare a acestor spatii, pentru a înlătura orice sursă care ar putea pune în pericol sănătatea locatarilor. La finalizarea acestor acțiuni, se va permite accesul total al locatarilor în imobilele blocuri de locuințe de la adresele Miorița nr. 4 și Vaida Voievod nr. 1”, au mai transmis cei de la ISU.

Marți seară, locatarilor din blocul de pe Vaida Voievod 1 li s-a permis accesul în apartamentele din care fuseseră evacuați cu o seară înainte. Însă doar pentru scurt timp, fiindcă, după plecarea reporterilor, oamenii au fost evacuați din nou.

About Post Author