Jimbolia are bazin de înot și un complex sportiv nou-nouț, cu sprijinul CJ / FOTO

jimbolia

Primul bazin de înot din cele opt anunțate, încă din 2017, de CJ Timiș este gata. La Jimbolia a fost dat în funcțiune un complex sportiv de secol XXI. Investiția a fost împărțită, din punct de vedere financiar, între CJ și bugetul de stat.

În 2017, fostul președinte al CJ Timiș, Călin Dobra, anunța că instituția vrea să construiască în orașele din județ câte un bazin de înot. Era vorba, de fapt, despre câte un complex sportiv cu bazin acoperit de 25 de metri, vestiare, spații administrative și gradene cu 100-150 de locuri. Primăriile din Buziaș, Ciacova, Deta, Făget, Gătaia, Jimbolia, Recaș și Sânnicolau Mare au pus la dispoziția CJ terenurile pentru astfel de investiții.

Proiectul-pilot s-a făcut la Jimbolia, unde licitația pentru proiectare și execuție a fost pornită în 2020. A depus ofertă o singură asociere, care, în cele din urmă, a și fost declarată câștigătoare. Contractul de proiectare și execuție a fost semnat în martie 2021, iar ordinul de începere efectivă a lucrărilor a fost dat în martie 2022, cu termen 11 luni.

Va fi și pentru elevi, și pentru pasionații de înot

După doi ani, în sfârșit, Consiliul Județean Timiș anunță încheierea lucrărilor. Bazinul are o lungime de 25 de metri și dispune de cinci culoare, fiecare având 2,5 metri lățime. De asemenea, sunt amenajate vestiare, dușuri, grupuri sanitare și spații pentru birouri. Capacitatea bazinului este de 65 de persoane. Acesta va fi utilizat atât de elevi, cât și de cei care doresc să se antreneze sau să practice înotul în scop recreativ.

„Bazinul de la Jimbolia este un proiect pilot. Dorim să-l multiplicăm și în alte zone ale județului. Asemenea facilități sunt acum extrem de restrânse în afara marilor orașe, ceea ce implică naveta pentru mulți timișeni sau chiar renunțarea la practicarea unor sporturi. Vrem să oferim tuturor un nivel de trai ridicat, condiții și facilități moderne, indiferent de unde locuiesc”, spune Alin Nica, președintele CJ.

Investiția totală în acest proiect se ridică la peste 14 milioane de lei, din care 5 milioane de lei provin din bugetul CJ Timiș, iar restul de 9 milioane de lei au fost asigurate de la bugetul de stat.

About Post Author