29 mai 2020

În jur de 300 de angajați ai STPT vor intra în șomaj tehnic. Pe durata stării de urgență

stpt

Reducerea semnificativă a programului de funcționare de la STPT va însemna, în perioada următoare, și renunțarea temporară la o parte din personal. Măsura a fost anunțată, de altfel, încă de săptămâna trecută, de primarul Nicolae Robu.

În 26 martie, când a anunțat a doua reducere a programului de funcționare de la STPT, primarul Nicolae Robu aducea în discuție și o măsură suplimentară. „Numărul de mijloace pe fiecare linie (…) se va stabili de către conducerea STPT, în acord cu gradul de interes al cetățenilor, respectiv agenților economici și evitându-se, ca cerință imperativă, aglomerația. STPT va lua în analiză dacă este sau nu oportun ca o parte din personal să intre în șomaj tehnic”, scrie edilul șef.

Vineri, 27 martie, Consiliul de Administrație al STPT s-a întrunit și a decis că este oportună măsura șomajului tehnic. „Vom începe demersurile pentru a pune în aplicare hotărârea CA. Cel puțin 30% din personal (TESA și personal de bord) va intra in șomaj tehnic, în perioada situației de urgență”, transmit reprezentanții societății de transport public. Asta înseamnă că oamenii vor primi o indemnizație, plătită din fondul de salarii, care nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat. La STPT sunt angajați în jur de 1.000 de oameni.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: