17 ianuarie 2021

Fostul sediu al ziarului Timișoara ar putea fi demolat. Pentru viitoarea creșă e mai rentabil așa

Brediceanu 37A

E gata proiectul tehnic pentru creșa care va fi construită în locul fostului sediu al ziarului Timișoara. Imobilul este atât de degradat, încât proiectantul recomandă demolarea lui și construirea de la zero a unuia nou. Consilierii locali au votul final.

Licitația pentru proiectul tehnic de transformare în creșă a imobilului de pe strada Brediceanu 37A a fost lansată de PMT în decembrie 2019. În mai 2020, contractul a fost atribuit către AZG Ariktirio SRL, din Arad, pentru suma de aproximativ 82.000 lei. Este vorba despre fostul sediu al ziarului Timișoara, devenit ulterior adăpost pentru oamenii străzii, până când, la intervenția Poliției Locale, s-a decis sudarea intrărilor.

Consilierii locali vor avea pe ordinea de zi, cât de curând, proiectul de aprobare pentru „DALI+PT Reabilitare și extindere pe verticală P+1E a imobilului situat în str. Brediceanu nr. 37A și refuncționalizare în creșă”.

„Se dorește readucerea obiectivului la o imagine normală, eliminarea riscului de incidente ca urmare a degradărilor și neconformităților apărute în exploatare, redarea acestuia creșelor. Nerealizarea lucrărilor de intervenție va avea ca efect imediat deteriorarea iremediabilă a clădirii, atât în interior, cât și în exterior”, scrie în referatul proiectului.

Două variante propuse

Proiectantul propune două variante. Una costă 3,2 milioane de lei, cu TVA, din care construcții + montaj, 2,3 milioane de lei. Cealaltă e estimată la 2,97 milioane de lei, cu TVA, din care construcții + montaj, 2,06 milioane de lei. Specialișții recomandă a doua variantă, mai ieftină, și care presupune, de fapt, demolarea actualei clădiri și construirea unui nou imobil.

„Avându-se în vedere că măsurile de reabilitare a imobilului impun intervenții la nivelul tuturor elementelor portante (fundații, planșee și pereți), pe baza experiențelor anterioare cu aceste tipuri de lucrări, se poate afirma că, din punct de vedere economic, măsura de demolare a clădirii existente și de înlocuire a ei cu o structură nouă reprezintă soluție fezabilă din punct de vedere economic”, se precizează în DALI.

Comisia din primărie care a analizat documentația, condusă de Sanda Greblă, a avizat varianta II, cea recomandată de specialiștii arădeni. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni. Totul depinde acum de votul consilierilor locali.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: