18 ianuarie 2021

Școlile s-ar putea deschide din 8 februarie. Sunt trei scenarii

școlile

Majoritatea școlilor din România vor fi deschise din 8 februarie, din semestrul al doilea. Decizia va fi luată punctual, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate. La cum arată lucrurile acum, la Timișoara s-ar deschide doar grădinițele și școlile primare.

Anunțul privind redeschiderea școlilor a fost făcut, joi seară, de președintele Klaus Iohannis. Măsura va intra în vigoare numai dacă pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni, iar o decizie finală va fi luată în 2 februarie. Se va ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate.

În localitățile aflate în scenariul verde, școlile se redeschid fizic. În scenariul galben, vor merge în clase elevii din ciclul primar și cei din clasele terminale, precum și cei de grădiniță. În scenariul roșu, un timp vor merge la cursuri doar copiii de grădiniță și de ciclu primar. Ceilalți vor face școală online

  • Scenariul verde: rata de infectare între 0 și 1,5 / 1.000 de locuitori
  • Scenariul galben: rata de infectare între 1,5 și 3 / 1.000 de locuitori
  • Scenariul roșu: rată de infectare peste 3 / 1.000 de locuitori

Dacă rata de infectare trece de 6 / 1.000 de locuitori, școlile se închid. În acest moment, sunt în scenariul roșu județele Ilfov, Timiș și Cluj, precum și Bucureștiul. În scenariul galben sunt 23 de județe. Restul sunt în scenariul verde.

În Timișoara, rata de infectare este de peste 5/ 1.000 de locuitori.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: