„Fiul rătăcitor” Ben-Oni Ardelean s-a întors în PNL. Dacă tot vin alegerile

Ben-Oni Ardelean

Cu nouă luni înaintea alegerilor parlamentare, deputatul Ben-Oni Ardelean s-a întors să zgârie ușa la PNL. A găsit-o și deschisă și anunță acum că se realătură liberalilor, „pentru a consolida democrația și a menține stabilitatea în țară”.

În septembrie 2023, deputatul Ben-Oni Ardelean demisiona din PNL, acuzând „lipsa de leadership și viziune”. „Consider că este nevoie de o nouă construcție politică în România, care să ofere un T0 politicii românești și să aducă o reformă profundă (…) Partidele de mainstream și-am pierdut mult din anvergură, lăsând loc extremismului, datorită faptului că există o lipsă acută de leadership și viziune”, nota Ardelean, la plecare.

În decembrie 2023, tot el anunța că „PACE este numele partidului cu care vom câștiga bătăliile electorale din anul 2024. Suntem alternativa necesară astăzi în politica românească. Cred că România are nevoie de un partid cu oameni onești, lideri valoroși, cu experiență si expertiză”.

Strângere de mână cu prietenul Ciucă

Pace sau nu, cert este că, surpriză, Ben-Oni Ardelean a revenit în PNL, să apere democrația și stabilitatea în țară.

„Au fost momente grele, de neregăsire şi de dorinţă de a da un semnal că lucrurile nu se îndreaptă într-o direcţie bună, iar oamenii buni ai României aleg să stea deoparte şi să nu se mai implice în viaţa publică a ţării (…) Partidul Naţional Liberal a trecut în ultimii ani prin multe etape, prin suişuri şi coborâşuri, prin decizii decisive pentru viitorul ţării, dar şi prin decizii mai puţin bune, prin consolidarea activului de partid, dar şi prin anumite dispute interne. Ca în familie, lucruri bune şi mai puţin bune. Totuşi, niciodată în toată această perioadă, PNL nu a renunțat la dezideratul de a asigura stabilitatea României, în nişte condiţii deloc uşoare”, scrie deputatul (încă) de Timiș.

A ilustrat postarea cu o fotografie în care dă mâna cu Nicolae Ciucă, președintele PNL, de care îl leagă „o prietenie de mulți ani”. Și, pentru ca penibilul să fie complet, vă reamintim totuși că liderul liberal lipsit de „leadership și viziune” în luna septembrie era același Ciucă.

O să ne ajute „să consolidăm democrația”

Dacă aveți totuși curiozități, să știți că revenirea lui Ardelean nu are legătură cu parlamentarele și încă un mandat pe care și l-ar dori, ci este motivată de „dorința de a sprijini efortul de consolidare a democrației și securității, precum și a menținerii stabilității si modernizării țării”.

Acum, va fi interesant de văzut pe listele cărei organizații județene va fi „parașutat” Ben-Oni Ardelean la alegerile parlamentare din decembrie. Nu de alta, dar revenirea în partid nu s-a produs în Timiș, ci la București.

About Post Author