PACE, partidul cu care omul nou în politică Ben-Oni Ardelean va câștiga alegerile în 2024

Parlamentar din 2012, Ben-Oni Ardelean a demisionat din PNL în toamnă și anunță că în politica din România „este nevoie de oameni noi”. Încă deputat, Ardelean a înființat, zilele trecute, Partidul PACE, după ce, în septembrie, lansa „singura platformă politică bazată pe demnitate”.
Ben-Oni Ardelean a intrat în politică în 2008, când a și candidat prima dată, fără succes, la alegerile parlamentare, din partea PNL. În 2012 a devenit senator, iar din 2016 era deputat PNL de Timiș. În septembrie și-a anunțat demisia din PNL, invocând „lipsa de leadership și viziune” a partidului. Câteva zile mai târziu, lansa Mişcarea Speranţei, „singura platformă politică bazată pe demnitate, libertate şi responsabilitate”.
Între timp, Ardelean a trecut la nivelul următor. „PACE este numele partidului cu care vom câștiga bătăliile electorale din anul 2024. Suntem alternativa necesară astăzi în politica românească. Cred că România are nevoie de un partid cu oameni onești, lideri valoroși, cu experiență si expertiză, care să internalizeze valorile iudeo-creștine si să-i trateze pe cetățeni cu respect, reprezentându-i cu demnitate în politică. Partidul PACE este despre valori în politică și în societate: credință, demnitate”, a scris deputatul pe Facebook.
Dezorientat și cu funcție, bine că s-a orientat
Fostul liberal susține că „într-o continuă dezorientare politică, România pare că a mers pe contrasens în ultimii ani”. Tot pe contrasens era, probabil, și el, în 2021, când a fost numit consilier pe probleme de politică externă al premierului de la acea vreme, Florin Cîțu. „Este nevoie de oameni noi, cu viziune, demnitate și principii morale solide”, continuă Ben-Oni Ardelean. Cine sunt oamenii noi nu precizează, dar sigur nu vorbește despre el, care are deja la activ trei mandate de parlamentar.
În cei aproape 12 ani de parlament, Ardelean și-a legat insistent numele de Muzeul Revoluției Anticomuniste, care, în prezent, există, în cel mai bun caz, în formă de proiect tehnic. În decembrie 2021, Ben-Oni Ardelean anunța că va depune un proiect de lege privind acest muzeu. Legea există din aprilie 2022, dar în rest nu s-a făcut niciun pas înainte.