Fațada și acoperișul de la „Carmen Sylva” intră în șantier. Costă 1,5 milioane de euro

carmen sylva

A fost semnat contractul pentru reparațiile de la acoperișul și fațada Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”. Primăria a găsit constructor din a doua încercare, iar lucrările ar trebui să fie gata în 12 luni.

Primarul Dominic Fritz, a semnat contractul pentru execuția lucrărilor aferente proiectului de reabilitare fațade, acoperiș și tâmplărie la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”. „Clădirea necesită intervenții de reparații, începând cu infiltrațiile de apă din zona solului, degradări și decopertări ale fațadei, cauzate de îmbătrânirea materialelor și infiltrațiile de apă, și deteriorarea învelitorii (…) Intervențiile asupra clădirii presupun doar lucrări de înlocuire a elementelor deteriorate. Întrucât clădirea este monument, reabilitarea termică se va face în interior, cu un produs special conceput pentru clădirile istorice, ale căror fațade nu pot fi modificate”, scrie în DALI.

Constructorul are de executat diverse lucrări delicate. De exemplu, „tâmplăria exterioară din lemn se va menține și se va restaura acolo unde este necesar, folosindu-se același tip de material precum cele existente”, iar „în zonele unde placările de cărămidă sunt sparte, deterioarate sau lipsesc, aceste suprafețe se vor curața corespunzător și se vor completa cu același tip de material folosit”.

Ar trebui să fie gata în toamna viitoare

Municipalitatea a găsit un executant pentru această lucrare doar din a doua licitație. Prima, la care suma maximă oferită a fost de 5,85 milioane de lei, cu TVA, a fost anulată. Contractul a fost atribuit pentru suma de 7,72 milioane de lei, cu TVA, către Ila Vorhaben SRL, societate care nu e la prima lucrare PMT. Ea face parte și din asocierea de firme care construiește Campusul Lenau și reabilitează, de asemenea, niște blocuri.

Clădirea Liceului Pedagogic a fost construită între anii 1902 și 1903, fiind inițial cunoscută ca școală inferioară de fete. Ea a devenit în 1916 liceu de fete cu predare în limba maghiară, iar în 1919 devine liceul românesc de fete. Șantierul ar trebui să dureze 12 luni.

About Post Author