Liceul „Carmen Sylva”, șantier propus de 1,3 milioane de euro. Ce ar însemna lucrările

Pedagogic

Școala de fete va fi reabilitată, în sfârșit, de Primăria Timișoara. Consilierii locali trebuie să aprobe documentația necesară pentru deschiderea șantierului de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”. Ar costa peste 1,3 milioane de euro, potrivit estimărilor.

Contractul pentru întocmirea documentației referitoare la reabilitarea fațadelor, a acoperișului și a tâmplăriei de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” a fost încheiat în primăvara lui 2020. SC Professional Acquisitions Consulting Company SRL, proiectantul general, a primit pentru această lucrare aproape 50.000 de euro.

Expertiza, DALI și proiectul tehnic vor ajunge, în curând, la vot în plenul CL. Sunt două variante propuse. Scenariul I, recomandat de proiecrant, costă 6,7 milioane de lei, din care construcții + montaj, 5,8 milioane de lei. Al doilea, nerecomandat de proiecrant, înseamnă 8,5 milioane de lei, din care construcții + montaj, 7,4 milioane de lei.

„Clădirea necesită intervenții de reparații, începând cu infiltrațiile de apă din zona solului, degradări și decopertări ale fațadei, cauzate de îmbătrânirea materialelor și infiltrațiile de apă, și deteriorarea învelitorii (…) Intervențiile asupra clădirii presupun doar lucrări de înlocuire a elementelor deteriorate. Întrucât clădirea este monument, reabilitarea termică se va face în interior, cu un produs special conceput pentru clădirile istorice, ale căror fațade nu pot fi modificate”, scrie în DALI.

Practic, viitorul șantier va presupune refacerea acoperișului, termoizolarea podului, restaurarea tâmplăriei și termoizolare la interior.

Clădirea de pe CD Loga 1 a fost construită între anii 1902 și 1903, fiind inițial cunoscută ca școală inferioară de fete. Ea a devenit în 1916 liceu de fete cu predare în limba maghiară, iar în 1919 devine liceul românesc de fete. Imobilul este monument istoric, iar refacerea sa la exterior ar trebui să dureze 12 luni. Ar urma, cândva, licitația pentru execuție.

About Post Author