26 ianuarie 2021

Din cauza unui trotuar, șoferii își rup mașinile pe străzile Apicultorilor, Cehov și Gospodarilor

trotuar

Străzile Apicultorilor, Cehov și Gospodarilor arată ca în lumea a treia, deși există, de mai bine de doi ani, promisiuni de reparare. Pe aici a fost deviat traficul în perioada șantierului de pe Calea Martirilor. De ce nu se poate face un carosabil de bun simț? Din cauza a… doi metri și jumătate de trotuar.

S-a lucrat pe Calea Martirilor timp de mai bine de doi ani, iar mare parte a traficului a fost deviat pe străzile adiacente. În consecință, carosabilul de pe străzile Apicultorilor, Cehov și Gospodarilor s-a deteriorat accentuat. Locuitorii din zonă au fost asigurați că străzile lor vor fi refăcute și totul va fi minunat. La începutul lui 2018 a fost și semnat contractul de proiectare, în valoare de 80.000 lei, cu 135 de zile de execuție.

„S-a contractat DALI și PT pentru Apicultorilor, Gospodarilor, Cehov. Se impune o intervenția pentru reabilitare. Se va face, dar trebuie să parcurgem etapele firești”, explic, în 2018, primarul în funcție Nicolae Robu.

Trotuarul, bată-l vina

Și totuși, în zonă nu s-a reasfaltat nici măcar un centimetru. De ce? Fiindcă lipsesște, din „inventarul” Primăriei Timișoara, o bucată de trotuar de pe strada Gospodarilor. „Pentru demararea investiției «Reabilitarea străzilor Gospodarilor, Apicultorilor, A.P. Cehov» este necesar ca beneficiarul, respectiv Primăria Timișoara să facă dovada titlului de proprietate asupra terenului (…) Deoarece s-a constatat că o parte din str. Gospodarilor, pe o lățime de 7,5 m, se află pe teritoriul administrativ al municipiului Timișoara și în proprietatea municipiului Timișoara, iar cealaltă parte, pe o lățime de 2,5 m, se află pe proprietatea comunei Giroc, pe teritoriul administrativ al comunei Giroc, Primăria Timișoara a solicitat Primăriei Giroc să demareze procedura transferului de proprietate a str. Gospodarilor”, explică reprezentanții PMT.

Nu se știe când s-a făcut solicitarea, ce stă în calea semnării actelor și cine nu vrea să încheie procedura. Cert este problema e în standby de peste un an și n-are termen de rezolvare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: