19 octombrie 2020

Dacian Cioloș, președintele Renew Europe. Primul român care conduce un grup în Parlamentul European

Dacian Cioloș este noul președinte al Renew Europe. Renew este un nou grup de centru din Parlamentul European, care reunește forțe liberale și progresiste, succesor al fostului grup ALDE Europa.

Liderul PLUS era favorit la obținerea acestei funcții în Renew Europe. Din acest grup face parte și „În mișcare”, formațiunea lui Emmanuel Macron. Cioloș a devenit principalul concurent pentru șefia grupului după ce Nathalie Loiseau, liderul eurodeputaților de pe lista pro-Macron, a renunțat la candidatură.

„Președinția grupului Renew Europe e doar un pas în construcția politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar începutul proiectului nostru. Am dovedit că merităm încredere la alegerile din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forțelor politice relevante ale Europei (…) Acum trecem la pasul următor și începem construcția politică internă prin care să le oferim cetățenilor români un viitor așa cum îl merită”, a scris, pe Facebook, fostul premier al României, după ce a fost ales lider al Renew.

Dacian Cioloș este primul politician din estul Europei care preia președinția unui grup important din Parlamentul European. Mai trebuie spus că Pro România, partidul lui Victor Ponta, nu a fost acceptat în Renew Europe.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: