A murit revoluționarul Ion Marcu. Cei care vor să-și ia rămas bun o pot face la Palatul Administrativ

Ion Marcu

Sursa foto: Corneliu N. Vaida (foto Lucian Puiu, 20 decembrie 1989)

Cei care vor să-și ia rămas bun de la Ion Marcu, unul dintre cei mai cunoscuți revoluționari de la Timișoara, o pot face duminică, 21 noiembrie. Marcu avea 72 de ani și a încetat din viață vineri.

Ion Marcu, care în 1989 era muncitor la Uzinele Mecanice Timișoara, a condus, în 20 decembrie, coloana de manifestanți. În 12 ianuarie 1990, a susținut demonstrația prin care s-a obținut demisia liderului FDR Lorin Fortuna de la conducerea județului Timiș, fiind autorul expresiei devenite ulterior celebre „mesele mă vrea pe mine”.

A fost senator de Timiș, în 1992-1996, din partea FDSN, iar în mandatul 1996 – 2000 a deținut aceeași funcție, dar din partea PDSR. În următoarea legislatură a fost senator reprezentând Partidul România Mare.

În ultimii ani se retrăsese complet din viața publică și a locuit, pentru o vreme, într-o mănăstire. Ion Marcu a încetat din viață vineri, 19 noiembrie. Sicriul său a fost depus în holul Palatului Administrativ din Timișoara. „Cei care doresc să își ia rămas bun o pot face mâine, duminică, 21 noiembrie, între orele 10 și 16. Sicriul urmează să fie depus apoi la Biserica Martirilor de pe strada Albac, unde va avea loc o slujbă la care va participa Înaltpreasfințitul Părinte Ioan Selejan. Luni, 22 noiembrie, va avea loc înmormântarea, la Cimitirul Eroilor, la ora 14”, a transmis CJ Timiș. Accesul este permis doar cu certificat verde, în limita a 10 persoane deodată.

About Post Author