Patinoar de 1.000 mp pe pavajul din Piața Libertății. A început montarea lui

patinoar

Afară sunt încă multe grade cu plus, dar în centrul Timișoarei se fac pregătiri de iarnă. De luni a început montarea unui patinoar în Piața Libertății. Acesta este aproape dublu ca suprafață raportat la anul trecut.

Primăria Timișoara continuă, se pare, colaborarea cu firma care a avut anul trecut patinoarul din Piața Libertății. De luni se lucrează intens la montarea acestuia, fiind instalată „podina” din lemn pe care urmează să fie restul construcției. Există deja din 9 noiembrie aviz de la Comisia de ordine publică a PMT, pentru „amenajări și activități de agrement, Piața Libertății, orele 7 – 23”. Nu putem decât să presupunem că despre patinoar este vorba, pentru că informații oficiale de la primărie nu sunt.

Am încercat să aflăm cine montează patinoarul, dacă firma va plăti ceva către primărie, dar cei de la Biroul de Organizare Evenimente nu se grăbesc să ofere astfel de „detalii”. Știm totuși că patinoarul va avea 1.000 metri pătrați, deci este mai mare decât anul trecut, și se vede deja că este amplasat un pic altfel. În 2018, patinoarul din Piața Libertății a avut 600 de metri pătrați, iar firma care l-a montat a încasat câte 15 lei / persoană, de luni până joi, respectiv 20 lei / persoană în weekend. Dacă a fost nevoie și de închirierea de patine, a costat încă 15 lei.

Între timp, patinoarul cu suprafață artificială, pe care PMT a plătit peste 115.000 de euro în 2016, stă nefolosit în Parcul Copiilor.

Robu: Noi vrem să oferim servicii pentru copii

Primarul Timișoarei nu știe aproape nimic despre acest patinoar, dar spune că ideea a fost bună anul trecut și, deci, e normal să fie „reeditată”. „Nu știu să spun, nu mă ocup eu. Au venit și niște bani (la bugetul local – n.r.), dar în primul rând vrem să oferim servicii pentru copii, a fost foarte apreciat patinoarul, a avut clienți în permanență. Anul acesta am cerut să se ia măsuri, nu știu cu avizele, nu mă ocup eu de asta. Fiecare trebuie să respecte legea, eu nu mă amestec în subiectul acesta. Eu voiam să spun vizavi de ceea ce au lăsat în urmă, nu știu dacă e aceeași firmă.

Anul trecut am fost foarte nemulțumit de ceea ce s-a lăsat în urmă. A fost de-a dreptul scandalos cum au lăsat în urma lor, le-am cerut anul acesta să nu mai pună nimic direct pe pavaj, ci totul să fie pe o folie, pe o podină, pe nu știu ce, e treaba lor ce soluție, le-am spus în primărie să se vegheze, să nu se pună direct pe pavaj. Mai departe trebuie să respecte legea, dacă legea le cere să aibă aviz de la Monumente, trebuie să aibă aviz de la Monumente. Dacă nu, să fie amendați”, spune Robu.

Se va face altceva, nu se aruncă nimic

Patinoarul inutil din Parcul Copiilor nu mai este văzut acum ca un… patinoar. „Acela din Parcul Copiilor nu are succes, s-a dovedit că nu are succes. Nu din cauza locului, păi e Parcul Copiilor, am crezut că din cauza locului, dar vom face altceva acolo, că s-a dovedit că nu are clienți. Îl folosim, investiția nu se aruncă. Acolo e un platou, de fapt, ce patinoar, e un platou pe care se poate și patina. Dacă nu se vrea să se patineze, se va face altceva, o să vedeți ce, nu se aruncă nimic”, a mai declarat primarul Timișoarei.

About Post Author