Moș, șantajat de PSD? Forța Dreptei și USR spun că a căzut în capcana „sinistrului” Simonis

cristian moș

Forța Dreptei și USR reacționează, separat, la declarațiile lui Cristian Moș. Acesta ar fi doar o marionetă a PSD, care e posibil să-l și șantajeze. Actualului vicepreședinte al CJ i se reproșează și că, timp de patru ani, nu l-a criticat niciodată pe Alin Nica.

Reprezentanții Partidului Forța Dreptei Timiș au ajuns la concluzia că vicepreședintele CJ, Cristian Moș, a căzut în capcana lui Alfred Simonis, „acest personaj sinistru care vrea prin orice mijloace să pună mâna pe putere”.

„Am remarcat că domnul Cristian Moș s-a trezit în al 12-lea ceas că are conștiință, după ce 4 ani a lucrat ca vicepreședinte la Consiliul Județean condus de Alin Nica, fără să exprime vreodată vreo opinie de genul celei făcute publice acum (…) Timp de patru ani nu a comentat nimic de dragul șefilor săi care tot Nica și Fritz se numeau, dar probabil că salariul, deloc neglijabil, l-a ajutat sa își facă ordine în viață și în idei. Iată că acum, după câteva discuții cu șeful PSD, a realizat că ceva nu merge bine și a decis să lupte în interesul PSD.

Cine s-a schimbat și de ce, domnule Moș? Doi oameni tineri cu vederi democratice și cu dorința de a schimba în bine Timișoara și Timișul nu mai sunt la nivelul înalt al așteptărilor dumneavoastră și vă simțiți trădat. Așa v-ați simțit oare și când v-ați negociat trecerea la PNL? Sau în timpul negocierilor cu șeful PSD Timiș? Suntem foarte dezamăgiți de ieșirea dumneavoastră din scenă. Pentru că anunțul candidaturii ca independent la președinția CJT înseamnă de fapt ieșirea rușinoasă de pe scena politică”, a transmis președintele Partidului Forța Dreptei Timiș, Claudiu Chira.

USR: Putea să zică altfel ce-l nemulțumește

Și dinspre USR, partid din care încă fac parte Cristian Moș, vin acuze similare. „Din informațiile noastre, Cristian Moș se pregătește să candideze la președinția CJ, ca «iepure» al PSD. Opiniile critice puteau fi exprimate până acum, dar nu au fost. Cristian Moș a fost timp de patru ani vicepreședintele Consiliului Județean, a lucrat cu Alin Nica și nu a avut nimic critic de spus despre acesta (…) Criticile împotriva coagulării Alianței Dreapta Unită și Timișoara Unită puteau să ne fie comunicate până acum de nenumărate ori, atât lui Dominic Fritz, cât și președintelui Cătălin Drulă, în calitatea lui de membru  al Biroului Județean Timiș.

Faptul că iese public înainte de alegeri, cu opinii care nu au existat până la formarea tandemului Dominic Fritz – Alin Nica, precum și informațiile că va candida ca să rupă voturile Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul Județean ne fac să credem că Cristian Moș este victima unor presiuni exercitate de PSD asupra lui, poate chiar șantaj”, se precizează în comunicatul USR Timiș.

Moș este întrebat, de asemenea, de ce nu demisionază atât din funcția administrativă, cât și din calitatea de membru de partid, dacă tot e nemulțumit. Potrivit aceleiași surse, lui Moș i s-a propus să candideze pe lista Alianței Dreaptă Unită pentru un nou mandat de consilier județean, dar a rfuzat. Sunt însă interesante afirmațiile potrivit cărora acesta ar putea fi victima unui șantaj, fără să fie oferite alte detalii. În zilele următoare, Moș va anunța, cel mai probabil, care îi va fi destinația politică.

***

Vicepreședintele CJ Timiș, Cristian Moș, l-a atacat, luni, pe Dominic Fritz, căruia îi reproșează mai multe lucruri. Printre acestea, distrugerea filialei USR Timiș, jocurile murdare practicate și apropierea de „fosile” al politicii, precum Ludovic Orban sau Traian Băsescu. Cel puțin ultimele acuze nu ar mai sta însă în picioare în cazul în care Moș s-ar îndrepta spre PSD.

About Post Author