21 ianuarie 2021

Modernizare de 1 milion de euro în zona Modern. Pe străzile Orăștie și Alpiniștilor

alpiniștilor

Două străzi din zona Modern vor fi… modernizate. La peste un an de când documentația a trecut de CL, primăria scoate la licitație lucrările de pe străzile Orăștie și Alpiniștilor. Cândva în 2021 acestea ar trebui să fie gata.

Primăria Timișoara a scos la licitație „modernizare străzi zona Orăștie – Alpiniștilor”. Este vorba despre două artere din zona Modern, iar lucrările vor cuprinde „amenajare carosabil, trotuare pe ambele părți, creare piste biciclete, amenajare parcări, plantare arbori, lucrări pentru siguranţa circulaţiei (marcaje şi indicatoare rutiere) și reţele edilitare”.

Documentația pentru această investiție este aprobată de CL încă din septembrie 2019. „Aceste străzi nu au fost modernizate până acum şi nu mai corespund actualmente condiţiilor de trafic, producând disconfort şi aglomeraţie în circulaţia rutieră (…) Nu sunt amenajate locuri de parcare şi nici piste pentru biciclete. Trotuarele sunt degradate şi prezintă fisuri multiple pe unele sectoare sau lipsa acestora pe alocuri. Starea strazii este precară din punct de vedere al practicabilităţii, prezentând denivelări, degradări sub formă de gropi și spații verzi neamenajate (…) Zona este intens folosită de cei care intră în oraş pentru a evita aglomeraţia de pe Calea Dorobanţilor plus locuitorii din zonă plus cei care vin din Ghiroda”, scria în referatul proiectului aprobat de aleșii locali.

Suma maximă pe care vrea s-o plătească primăria este de 5,6 milioane de lei, cu TVA, adică 1,15 milioane de euro. Firmele interesate pot depune oferte până în 2 decembrie. Contractul ar urma să fie încheiat pe o durată de șase luni.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: