Raul Ambruș rămâne exclus din PNL. Mai poate apela la instanță

raul ambruș

După un an de la anunțul că Raul Ambruș, consilier local în Timișoara, a fost exclus din PNL, decizia a fost confirmată și de Curtea de Arbitraj a partidului. Faptul că tânărul consilier local a înființat în acest timp o altă platformă politică a dat un imbold excluderii.

Curtea de Arbitraj a Partidului Național Liberal a notificat filiala PNL Timiș cu privire la soluționarea recursului depus de Raul Ambruș. Acesta a fost ales în CL Timișoara la alegerile locale din septembrie 2020 și exclus din partid în noiembrie 2021.

Curtea de Arbitraj a respins recursul ca nefondat. „Faptele reținute au fost probate și, în plus față de acestea, Raul Ambruș nu a contestat anunțul public de înființare a Platformei Liberal Conservatoare, platformă politică dizidentă față de PNL, motiv suficient per se pentru pierderea calității de membru al PNL”, transmite PNL Timiș.

Ambruș poate ataca în instanță

„Curtea de Arbitraj a PNL a reiterat ceea ce PNL Timiș a decis în urmă cu un an: Raul Ambruș nu mai este membru al acestui partid și nu reprezintă PNL în Consiliul Local Timișoara. Nici nu poate reveni, cu atât mai mult după crearea unei alte platforme politice cu care s-a predat total în fața administrației USR, în detrimentul interesului cetățenilor. Dacă ar fi un om de onoare, și-ar asuma și o demisie din CL Timișoara”, spune președintele PNL Timiș, Alin Nica.

Ambruș poate ataca în instanță decizia PNL, timp în care rămâne consilier local. Un caz similar s-a petrecut și la CJ Timiș, unde Alin Popoviciu și Călin Roman au fost excluși din PNL. Ei au atacat în instanță deciziile, au pierdut și abia după aproape doi ani de mandat au fost înlocuiți.

USR are și el o situație similară în CL Timișoara, unde Andrei Meșter a fost exclus din partid, a contestat procedura, dar încă nu a primit răspuns de la forurile naționale. USR și-a rezolvat, în multe cazuri până acum. majoritatea simplă de 14 cu sprijinul lui Raul Ambruș.

About Post Author