Raul Ambruș, exclus din PNL. Dar nu părăsește automat CL

raul ambruș

Scandalul de astă-vară și voturile cot la cot cu USR, contra colegilor liberali, l-au costat pe Raul Ambruș carnetul de partid. El a fost exclus din PNL luni seară.

„Biroul Politic Județean al PNL Timiș a aprobat, astăzi, prin vot secret, sancționarea cu excluderea din partid a lui Raul Ambruș, ales pe lista de Consiliu Local Timișoara. Procedura de excludere a fost îndeplinită, dl Ambruș fiind invitat să își susțină punctul de vedere, însă nu a participat”, a transmis PNL Timiș.

Biroul Politic Local PNL Timișoara a transmis solicitarea de excludere a lui Ambruș către BPJ PNL Timiș. Decizia a fost luată „în urma mai multor abateri pe care dl Ambruș le-a avut la alegerile interne din luna iulie 2021, precum și pentru nerespectarea deciziei grupului PNL din CL Timișoara cu privire la majorarea taxelor și impozitelor pentru anul 2022”.

Proiectul cu taxele și impozitele nu este singurul pentru care Raul Ambruș a votat cot la cot cu aleșii USR, deși colegii lui de partid s-au mobilizat în direcția opusă. El ar fi primit, în contrapartidă, locuri în diverse consilii de administrație de la societățile din subordinea CL pentru apropiații săi.

Raul Ambruș a fost sancționat, din luna iulie, cu suspendarea din PNL pe o perioadă de șase luni. Asta, după scandalul monstru de la alegerile – ulterior anulate – de la PNL Timișoara. Faptul că Ambruș a fost exclus din PNL nu înseamnă însă că va pleca in CL. Dacă el se va adresa instanței, lucrurile se vor complica pentru liberali, care vor avea oficial o „mână moartă”.