Victor Neumann, aproape plecat de la Muzeul de Artă. A luat 6 la evaluare

Controversatul director al Muzeului de Artă Timișoara va părăsi în curând postul. La evaluarea activității din 2020, Victor Neumann a fost notat numai cu 6,04. Recomandarea comisiei este de „încetare a contractului de management”.

victor neumann

E perioada în care la CJ Timiș se fac evaluările anuale ale directorilor instituțiilor de cultură. Cea mai mare notă o are, până acum, Tudor Crețu, de la Biblioteca Județeană, care a luat 9.51. Claudiu Ilaș, de la Muzeul Banatului, a primit 8,95, iar Dan Radosav, de la Muzeul Satului Bănățean, 8,24. În cazul celor trei, comisia de evaluare a recomandat continuarea contractului de management.

Lucrurile stau însă cu totul altfel în cazul lui Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă Timișoara. Notat cu 6,04, acesta va trebui, cel mai probabil, să părăsească postul. De altfel, comisia de evaluare a și recomandat „încetarea contractului de management”. În 2018, Neumann a fost notat cu 8,96 la evaluare, iar în 2019, cu.. 9,55.

Comisia de evaluare a fost compusă din: Flaviu Iepan, consilier, Compartimentul cabinet președinte, Mihai Crista, șef serviciu, Serviciul consultanță și avizare juridică, Remus Rotaru, lector universitar, UVT, Emilian
Ștefârță, managerul Muzeului de Artă Craiova, și Sorin Bulboacă, managerul Complexului Muzeal Arad. Modul în care se face evaluarea poate fi consultat aici.

Mandatul lui Victor Neumann la MArT a început în 2013 și a fost presărat cu diverse scandaluri. Instituția a pierdut mai multe procese cu angajați și a fost în centrul unei controverse cu Muzeul Național de Artă, din cauza lucrărilor semnate Corneliu Baba și împrumutate la Timișoara. În plus, despre Neumann s-a spus că ar fi fost colaborator al Securității, iar acesta a anunțat că-i va acționa în instanță pe cei care susțin asta.

Victor Neumann poate contesta rezultatul evaluării în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la data comunicării acestuia.