Troleibuze noi la Timișoara, cu bani din PNRR. Încă 12,5 milioane de euro

triatlon

foto: Arhivă

Un proiect depus în primăvară de Primăria Timișoara va fi finanțat din PNRR. După 14 ani vor fi cumpărate troleibuze noi. Din aceiași bani vor fi realizate și aproape 50 de stații de încărcare pentru vehicule electrice.

„Încă 12,5 milioane de euro câștigate pentru înnoirea transportului public. Tocmai am fost anunțați că proiectul nostru de cumpărare a 25 de troleibuze și realizarea a 49 de stații de încărcare pentru vehicule electrice, prin fonduri europene PNRR, a fost declarat câștigător. Într-o săptămână am reușit să aducem peste 75 milioane de euro pentru schimbarea tuturor mijloacelor de transport public din Timișoara cu unele moderne și nepoluante. Cu proiectele deja în derulare și cele două câștigate acum, înlocuim întreaga flotă de transport în comun în Timișoara, în total 150 vehicule. Toate electrice”, a transmis, vineri, primarul Dominic Fritz.

Acest proiect, anunțat acum ca finanțabil din PNRR, a fost depus de primărie în primăvară. Potrivit documentelor care au trecut prin plenul CL, valoarea maximă a unui troleibuz cu emisii zero de gaze de eșapament sau cu baterii este de 510.200 euro/bucata, fără TVA.

Ultimele troleibuze cumpărate la Timișoara datează din 2008. Este vorba despre 50 de bucăți fabricate de Skoda Electric. Valoarea totală a contractului a fost de 21,3 milioane de euro, cu TVA, bani dintr-un credit luat de regia de transport și garantat de primărie.

About Post Author