Șase oameni pentru TM2023, din partea CJ Timiș. Trei variante prin care să fie aduși în echipă

cj timiș

Șase oameni se vor ocupa de Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, din partea CJ Timiș. Mai exact, la Centrul de Cultură și Artă, structura care va gestiona proiectul. Încă nu se știe cum vor fi angajați, sunt în analiză trei variante.

OUG 83 / 2022, care a actualizat OUG 51 / 1998 și OUG 42 / 2019, ar trebui să clarifice felul în care va fi finanțat programul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Una dintre prevederi stabilește atribuții noi pentru Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, o structură aflată în subordinea CJ, care nu s-a ocupat până acum de aceste aspecte. CCAJT va avea la dispoziție, pentru apeluri de proiecte legate de TM2023, în jur de 12 milioane de lei.

Spre deosebire de Centrul de Proiecte al PMT, instituția condusă de Liliana Laichici nu a gestionat niciodată apeluri de proiecte. CCAJT nu are, în acest moment, nici angajați care să poată susține o astfel de activitate. În plenul de marți al CJ, consilierii au aprobat „structura organizatorică a Centrului de Cultură și Artă”.

Trebuie și rectificare bugetară la guvern

Va fi înființat, așadar, Biroul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, care va avea șase angajați. Vor fi un șef de birou, trei economiști și doi inspectori de specialitate. Încă nu s-a luat o decizie privind cooptarea acestor oameni în echipă. Sunt în discuție trei variante: concurs, detașare sau transfer.

Oricum, în acest moment, biroul nu ar avea activitate, pentru că banii promiși prin ordonanța de urgență nu există. Ei vor fi alocați undeva spre finele lunii august, prin rectificare de buget la nivel național. Dacă totul merge bine, un prim apel de proiecte ar putea fi lansat de CCAJT în acest an. Mai trebuie, până atunci, stabilite și proceduri, și criterii de evaluare. Ele există – și au fost folosite deja – la Centrul de Proiecte al PMT, așa că ar putea fi „împrumutate” de acolo, cu eventuale modificări, dacă se consideră necesar.

Pe de altă parte, tot în plenul de marți al CJ a fost aprobată și „actualizarea Programului cultural național «Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023»”. este vorba despre 20 de proiecte pe care, în urma discuțiilor cu reprezentanții CDP, Consiliul Județean Timiș le propune pentru completarea bidbook-ului.

About Post Author