Raul Olajos candidează la președinția USRPLUS. Contra lui Dominic Fritz

Dominic Fritz are contracandidat la președinția USRPLUS Timiș. Consilierul județean Raul Olajos, liderul PLUS, a decis să nu renunțe la intenția inițială și să încerce să obțină funcția la alegerile din filială.

raul olajos

Raul Olajos, președintele PLUS Timiș, a decis să intre în competiția pentru funcția de președinte al organizației județene a USRPLUS, structura post-fuziune. El a făcut anunțul la Lugoj, unde s-a întâlnit cu Anca Micșa Oprea, city manager, membru USR-PLUS.

„La mai bine de un an de când am fost ales președinte PLUS Timiș, am înțeles că este foarte diferit să conduci o organizație politică față de o companie cu sute de angajați. Asta, deși unele principii fundamentale sunt aplicabile în ambele situații. Conducerea participativă, de echipă, trasabilitatea atingerii obiectivelor, aplicarea regulilor în mod unitar sunt câteva din aspectele cărora le-am găsit aplicabilitate și în construcția și coordonarea unei structuri politice”, spune consilierul județean.

Decizia de a fi contracandidatul lui Dominic Fritz a fost luată în ideea că, spune Olajos, „partidul nostru este deschis și complet democratic, este nevoie de checks and balances (…) și urmează o perioadă de construcție și de organizare”. Liderul PLUS Timiș și-a stabilit și prioritățile. Potrivit lui Raul Olajos, sunt esențiale, în perioada următoare, „organizarea și suportul filialelor din zona rurală și periurbană”.

Dominic Fritz a anunțat în urmă cu o săptămână că vrea devină primul președinte al USRPLUS Timiș, după fuziunea celor două formațiuni. Actualul lider al filialei, vicepreședintele CJ, Cristian Moș, a decis să nu mai candideze, oferindu-și sprijinul către primarul Timișoarei.